FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISTAT: talijansko će gospodarstvo pasti 1,4 posto, a nezaposlenost porasti

RIM, 6. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Talijansko gospodarstvo u ovoj će godini zabilježiti pad od 1,4 posto, znatno veći nego što se još nedavno procjenjivalo, izvijestio je u ponedjeljak talijanski statistički ured ISTAT.

Najnovije prognoze svjedoče o oštroj reviziji naniže ISTAT-ovih procjena iz studenoga, u kojima je za ovu godinu prognoziran pad od 0,5 posto. Znatno lošije prognoze odražavaju nastavljenu slabost domaće potražnje, s obzirom na najdulju recesiju koju Italija bilježi u posljednjih 20 godina.

Nove prognoze nude ipak tračak nade za treće najveće gospodarstvo eurozone u 2014. godini, kada se očekuje rast od 0,7 posto, prognoziraju u ISTAT-u.

Međutim, velika boljka i dalje ostaje visoka stopa nezaposlenosti, poglavito među mladima. Prema prognozama ISTAT-a, ove bi godine mogla dosegnuti 11,9 posto, dok bi iduće trebala dodatno porasti na 12,3 posto.

Prognoze statističkog ureda o BDP-u manje su optimistične od vladinih projekcija, prema kojima bi pad BDP-a ove godine trebao iznositi 1,3 posto, dok bi u istom postotku gospodarstvo trebalo porasti u 2014.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙