FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HSS: Kerum je gradonačelnik graditelj

SPLIT, 14. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednik splitskog HSS-a Željko Sikirica je danas izjavio kako je aktualni gradonačelnik Željko Kerum, bez obzira na osebujno ponašanje, „gradonačelnik graditelj“ koji ima ideje.

Splitski HSS i splitska podružnica Stranke umirovljenika (SU) nedavno su potpisale koalicijski sporazum s Kerumovom Hrvatskom građanskom strankom (HGS) o zajedničkom izlasku na lokalne izbore 19. svibnja ove godine.

„Željko Kerum je čovjek kojeg možete voljeti ili ne voljeti, može vam se svidjeti ili ne svidjeti, ali on ima ideje i građanima Splita ostavio je velebni objekt Zapadnu obalu zbog kojeg on spada u gradonačelnike graditelje“, istaknuo je Sikirica na današnjoj konferenciji za novinare.

Također je rekao da završetak projekta Zapadne obale opovrgava, kako je rekao, „velike stranke“ koje Kerumu zamjeraju da nema realiziranih projekata i da Split s njime gubi vrijeme.

Istaknuo je kako, bez obzira na osebujno ponašanje, Kerum zaslužuje još jedan mandat gradonačelnika Splita, te se stoga HSS i priključio koaliciji koja ga podržava.

„Kerum treba ostati gradonačelnik još jedan mandat da bi realizirao projekte Istočne obale i Starog placa (bivšeg Hajdukovog stadiona), a upravo o tomu smo razgovarali pri sklapanju koalicije s njegovom strankom“, istaknuo je Sikirica.

Član Predsjedništva splitske podružnice Stranke umirovljenika (SU) Ivan Visković je istaknuo kako i ta stranka podržava Keruma u kandidaturi za novi mandat gradonačelnika jer je u proteklom gradonačelničkom mandatu socijalna politika u Splitu pomagala umirovljenike i socijalno ugrožene.

„U 2011. godini iz gradskog je proračuna isplaćeno 95 milijuna kuna za socijalne potrebe, a u 2012. godini 76 milijuna kuna. Ako Kerum ostane gradonačelnik, a mi vjerujemo da hoće, to znači da će se nastaviti socijalno pomaganje potrebitima“, kazao je Visković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙