FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvoje Marušić i Ljubica Vrdoljak se vratili u splitski HDZ

SPLIT, 10. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednik podružnice Hrvatske udruga poslodavaca (HUP) za Dalmaciju Hrvoje Marušić i nezavisna vijećnica u posljednjem splitskom gradskom vijeću Ljubica Vrdoljak od danas su ponovno članovi HDZ-a, u kojega su se bili učlanili 1989. godine ali su u međuvremenu istupili, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare splitskog HDZ-a.

Marušić je izjavio kako se vratio u HDZ jer želi pridonijeti izvlačenju Splita, kako se izrazio, iz blata u koji ga je u proteklom četvorogodišnjem razdoblju dovela vlast Željka Keruma.

„Taj čovjek nas je doveo u situaciju da svi jako brinemo za budućnost naše djece u kakvom će gradu živjeti“, istaknuo je Marušić.

Osvrćući se na nedavno otvaranje preuređene splitske Zapadne obale, Marušić je zamjerio Kerumu da je „od naših 80 milijuna kuna napravio šetalište ispred svog nezavršenog hotela i tako digao spomenik svojem neuspjehu okitivši ga gradskim novcima“.

Govoreći o Kerumu, Marušić je također istaknuo kako podsjeća „na Biblijsku priču kad su pred mase izvedeni Baraba i Isus, i onda su ljudi, ne znajući što čine, izabrali Barabu“.

„Mislim da se nama u Splitu događa nešto slično. Nemojmo ponoviti grešku naših predaka od prije 2.000 godina, nego budimo pametni i birajmo civilizirane ljude“, kazao je Marušić.

Marušić je oštro kritizirao i aktualnu Vladu rekavši kako ona katastrofalno loše radi svoj posao. „Ova Vlada, najblaže rečeno, nema blage veze o poduzetništvu“, istaknuo je Marušić.

Za premijera Milanovića Marušić je kazao kako ne zna što govori, jer „nama poduzetnicima cijelo vrijeme poručuje da neće mijenjati kurs, a to sliči na titanik koji ide prema santi leda a vi mu ne mijenjate kurs“.

Ljubica Vrdoljak je istaknula kako je bila istupila iz HDZ-a jer se nije slagala s politikom bivšeg predsjednika stranke Ive Sanadera, te je rekla kako je ponosna što nije sudjelovala „u takvom HDZ-u“.

Kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević je istaknuo kako je povratak u HDZ nekadašnjih članova doprinos novom zamahu HDZ-a u Splitu u traženju rješenja za jačanje poduzetništva u tom gradu.

„Nije samo Vlada ta koja mora osigurati mogućnosti za zapošljavanje, nego to treba osigurati i grad“, zaključio je Ivanišević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙