FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel predstavio program socijalne uključenosti građana

RIJEKA, 14. svibnja 2013. (Hina) - Kandidat koalicije Ri2020 za gradonačelnika Rijeke Vojko Obersnel rekao je danas na predstavljanju posljednjeg dijela svojeg programa, koji se odnosi na socijalnu uključenost svih građana u život grada, da je taj program usklađen sa strategijom Europske unije do 2020. kako bi se moglo kandidirati za novac iz europskih fondova za ostvarenje projekata iz tog područja.

Rijeka je i dosad bila grad s društvenim standardom iznad hrvatskog prosjeka, a s ostvarenjem programa on će se još povećati, rekao je Obersnel na predstavljanju u Centru Zamet.

Program predviđa nastavak izgradnje stanova po modelu POS-a, revitalizaciju zone bivše Tvornice "Rikard Benčić", za što će se prijaviti na natječaj za europske fondove, pripremljen je novi koncept upravljanja prostorima za kulturu i aktivnosti mladih, kao što su klub Palach, Filodrammatica i bivša tvornica papira, "hartera", i to u suradnji sa Sveučilištem, rekao je Obersnel.

Odgovarajući na pitanja i komentare građana, rekao je kako je za Rijeku mnogo važnija izgradnja ceste D-403 od budućega kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali u luci do riječke obilaznice nego autocesta od Križišća do Žute Lokve. Cesta D-403 osigurat će normalni rad kontejnerskog terminala i omogućit će lakši izlaz iz gradskog središta, ocijenio je.

Na pitanje zašto su prazne mnoge poslovne prostorije u gradu, Obersnel je odgovorio kako ne vidi problem u Rijeci vezan uz poslovne prostorije. Prihodi od najma za poslovne prostorije u Rijeci su proporcionalno najveći u hrvatskim gradovima, a to znači da se njima upravlja na dobar i odgovarajući način, ustvrdio je.

Koaliciju Ri2020 za riječko Gradsko vijeće, koja podupire Obersnelovu gradonačelničku kandidaturu, čine stranke SDP, HNS, HSU, IDS, ARS, SDAH i SDSS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙