FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija Ri2020: u izradu programa uključena zajednica

RIJEKA , 2. svibnja 2013. (Hina) - Kandidat za gradonačelnika Rijeke koalicije "Ri2020" (SDP, HNS, HSU, IDS, ARS, SDAH, SDSS) Vojko Obersnel (SDP), na današnjoj je konferenciji za novinstvo predstavio izborni program koalicije koji se, rekao je, temelji na razgovorima koje su protekla tri mjeseca o određenim temmama vodili sa stručnjacima i građanima.

U razgovorima je sudjelovalo 40-tak stručnjaka, a dobio sam 300-tinjak prijedloga i komentara građana, kazao je Obersnel ocijenivši da je time postignut cilj uključenja zajednice.

Odrednice programa koalicije su globalno pozicioniranje Rijeke jačanjem riječkog prometnog pravca, razvijanje konkurentnog gospodarstva na temelju znanja i novih tehnologija te jačanje socijalne uključenosti građana u život grada. One se, kazao je, izravno naslanjaju na odrednice strategije EU za razdoblje do 2020. godine. Koalicija je po završnoj godini te strategije i dobila ime.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Miroslav Matešić (HNS) predstavio je glavne elemente globalnog pozicioniranja Rijeke. Kazao je da se u ostvarenju cilja prometnog razvoja mora simultano ulagati u razvoj svih vrsta transporta, odnosno ceste, željeznice, zračne luke i logističke zone oko Rijeke. Istaknuo je značenje kvalitetne koordinacije ministarstava, javnih poduzeća i lokalne samouprave na ostvarenju projekata vezanih uz ovo područje.

Kandidat za zamjenika Marko Filipović (SDP) kazao je da je u stvaranju održivog rasta temeljenog na znanju najvažnija uloga Sveučilišta. U sljedećem razdoblju u sklopu razvoja gospodarstva na temelju znanja i novih tehnologija ključan je dovšretak izgradnje kampusa, sveučilišne bolnice te novog znanstveno-tehnološkog parka na Kantridi, rekao je Filipović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙