FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 13. svibnja

ZAGREB, 13. svibnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 13. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Poljski predsjednik Bronislaw Komorowski doputovat će u službeni posjet Hrvatskoj gdje će se sastati sa svojim domaćinom, hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. (U 11 sati svečani doček poljskog predsjednika, a u 12.30 izjave dvojice predsjednika, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i poljski predsjednik Bronislaw Komorowski otvorit će seminar na temu "Fondovi Europske unije – prednosti i izazovi", u organizaciji hrvatskog i poljskog ministarstva regionalnoga razvoja. Poljska je među najuspješnijim zemljama članicama kad je u pitanju iskorištavanje fondova Europske unije, što doprinosi njezinu gospodarskom i regionalnom razvoju (U 13.15, u hotelu Esplanade, Mihanovićeva 1 - Predviđeno je da seminar traje do 16 sati).

ZADAR/ZEMUNIK - Predsjednik Vlade Zoran Milanović nazočit će pokaznoj vatrogasnoj vježbi "Ljeto 2013" (11 sati, Zračna luka Zadar, općina Zemunik). Tom prigodom predviđeno je i obraćanje premijera Milanovića. Uz njega, vježbi će nazočiti ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar obrane Ante Kotromanović, a kao izaslanik predsjednika Republike Zlatko Gareljić. U pokaznoj vatrogasnoj vježbi sudjelovat će protupožarne snage Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Namjenski organizirane protupožarne snage OS RH i Vatrogasne zajednice Županije zadarske. Uz ostalo bit će prikazan način gašenja požara zemaljskim snagama te gašenje požara u suradnji sa zračnim snagama. Protupožarne snage prikazat će desant vatrogasaca iz helikoptera, te postupke za spašavanje vatrogasaca. Na kraju vježbe bit će upriličeno i prigodno predstavljanje protupožarne opreme i letjelica.

Predstavnici medija trebaju biti na ulazu P1 Zračne luke Zadar najkasnije u 10 sati.

ŠIBENIK - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetit će gospodarsku zonu Podi gdje će mu biti predstavljeni projekti zone, nova infrastruktura i planovi širenja zone (13,30 sati, lokacija novoizgrađene infrastrukture). Premijer Milanović razgovarat će sa šibenskim gradonačelnikom Antom Županovićem i županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom (13,55 sati, Ureda gradonačelnika, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1).

SPLIT - Predsjednik SDP-a i hrvatski premijer Zoran Milanović nazočiti će na središnjem okupljanju i druženju s građanima kandidata za splitskog gradonačelnika koalicije SDP-HNS-HSU Ive Baldasara (19 sati, na Matejušci). U zabavnom dijelu nastupit će Hari Rončević i klapa Cambi.

ZAGREB - Svečana akademija u povodu 91. obljetnice rođenja prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana (18,30 sati, Histrionski dom, Ilica 90). Na svečanoj akademiji, u organizaciji Udruge za hrvatski identitet i prosperitet (HIP), govorit će akademik Ivan Aralica, admiral Davor Domazet Lošo, Koraljka Marušić i Miroslav Tuđman. Bit će promovirane i dvije nove knjige Miroslava Tuđmana - "Programirane hereze i hrvatski otpori" i "Strateška polazišta za oslobađanje Hrvatske od unutarnje agresije".

ZAGREB/BUZIN - Konferencija za novinare Koordinacije triju sindikata Croatia Airlinesa (CA) koja je najavila da u utorak, 14. svibnja počinje štrajk zaposlenika hrvatske nacionalne zrakoplovne kompanije i da će štrajkati do ispunjena zahtjeva (12 sati, ispred zgrade Uprave Croatia Airlinesa, Bani 75b, Buzin). Zadržavanje svih stečenih prava prema kolektivnom ugovoru iz 2012. godine - ključni je zahtjev Hrvatskog sindikata prometnih pilota, Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova i Samostalnoga hrvatskog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu.

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom gostovanja američkog filmskog redatelja, scenarista i producenta Olivera Stonea na 6. Subversive festivalu. (11,30, Kino Europa, Varšavska 3).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙