FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: očekuju se novi rekordi S&P 500 i Dow Jonesa

NEW YORK, 10. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi porasli su uoči početka trgovanja na Wall Streetu, pa bi Dow Jones i S&P 500 indeks danas mogli dosegnuti nove najviše razine u povijesti.

Terminski S&P 500 indeks bio je oko 13,30 sati u plusu 3,8 bodova, iznad fer vrijednosti, dok je Dow Jones porastao 64, a Nasdaq terminski indeks 6 bodova.

Nakon što je pet dana zaredom S&P 500 indeks dosezao rekordne razine, jučer je blago pao. No, terminski indeksi pokazuju da bi cijene dionica danas mogle nadoknaditi jučerašnje gubitke.

Od početka tjedna Dow Jones ojačao je 0,7 posto, dok je S&P 500 porastao 0,8, a Nasdaq indeks 0,9 posto.

I dok dio analitičari smatra da gospodarski fundamenti ne podržavaju tako snažan rast cijena dionica, drugi kažu da labava monetarna politika središnjih banaka u svijetu i solidni kvartalni poslovni rezultati kompanija i dalje potiču trend rasta.

Danas se ne očekuju važniji makroekonomski podaci koji bi mogli pokrenuti tržište, no nekoliko kompanija objavit će poslovna izvješća.

Većina kompanija izvijestila je u ovoj sezoni objave tromjesečnih rezultata o većoj dobiti nego što se očekivalo, ali i o usporenom rastu prihoda.

Na europskim burzama danas vlada dobro raspoloženje. Oko 13,30 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u plusu između 0,4 i 0,6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙