FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ravnatelj vojvođanske RTV podnio ostavku zbog financijskih problema

SUBOTICA, 9. svibnja 2013. (Hina) - Dosadašnji generalni direktor Radio-televizije Vojvodine (RTV) Siniša Isakov podnio je u srijedu navečer ostavku zbog ozbiljnih financijskih problema te medijske kuće do kojih je, po njegovu i tumačenju vojvođanskih medijskih udruga, došlo i zahvaljujući lošem odnosu srbijanske vlasti prema RTV-u, prenijeli su u četvrtak vojvođanski mediji.

Agencija Beta prenijela je da je uzrok njegove ostavke nezadovoljstvo zbog izuzetno loše financijske situacije u kojoj se nalazi RTV, a što je posljedica činjenice da država daje privilegiran tretman Radio-televiziji Srbije, na štetu RTV-a.

Mediji su ranije objavili da RTV posluje na ivici dnevne likvidnosti zbog drastičnog smanjivanja prihoda od TV pretplate, koja je glavni izvor financijskih sredstava.

Kako je protumačeno u upravi RTV-a, jedan od razloga je sve manja kupovna moć građana u Srbiji, ali dio krivnje snose i dužnosnici srbijanske vlade koji su svojim izjavama dovodili u sumnju opravdanost pretplate kao instrumenta financiranja javnog servisa, što su građani shvatili kao poziv da svoju zakonsku obvezu ne izmiruju.

Na tešku poziciju RTV-a ukazali su i Neovisna udruga novinara Srbije i Neovisno društvo novinara Vojvodine, koji su istaknuli kako funkcioniranje javnih servisa ne smije biti predmet "prikupljanja jeftinih političkih bodova i da njihovo financiranje mora biti predmet ozbiljnih analiza i rješenja koje bi očuvale ulogu javnih servisa u društvu i unaprijedili njihov rad".

"Vlada Srbije je na nedovoljno jasan i netransparentan način iznašla način da pomogne Radio-televiziji Srbije, a RTV je ponovno ostao na cjedilu. Pitamo se je li cilj vlasti da, kroz financijsko iscrpljivanje, RTV dovede na rub opstanka. Ovaj javni servis, koji emitira program na deset jezika, ionako se suočava s krupnim, godinama nerješavanim problemima", navele su u priopćenju ova dvije novinarske udruge.

Tijekom mandata Siniše Isakova ustaljen je rad televizijske redakcije programa na hrvatskom jeziku RTV-a, a počeo se emitirati i radijski program.

Urednik TV programa na hrvatskom jeziku Ivan Bešaić rekao je da ne očekuje da će promjene na čelu kuće utjecati na rad i opstojnost ove redakcije.

Za vršitelja dužnosti generalnoga direktora RTV-a, umjesto Siniše Isakova, imenovan je Srđan Mihajlović koji je ranije bio direktor kompanije "Transnafta", savjetnik generalnog direktora "Naftne industrije Srbije" i generalni direktor "Vojvođanske banke".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙