FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U kampanji protiv Vojvodine i osoba s Interpolove tjeralice

SUBOTICA, 16. travnja 2013. (Hina) - U kampanji Srpske napredne stranke (SNS) za smjenu vojvođanske vlasti sudjeluje i osoba s Interpolove tjeralice koju traži Hrvatska, prenijeli su u utorak vojvođanski mediji.

Mediji javljaju da je državljanin Srbije i Hrvatske Duško Reljić u Subotici uključen u organizaciju prikupljanja potpisa za smjenu vlade Vojvodine.

Portal „Pressonline“ objavio je njegovu fotografiju sa štanda gdje se skupljaju potpisi, kao i presliku Interpolove tjeralice na kojoj je navedeno da se Reljić, rođen u Osijeku, traži zbog gospodarskog kriminala u Hrvatskoj.

U izjavi za Radio televiziju Vojvodine (RTV) Reljić je potvrdio da je osoba s tjeralice, ali da nije kriv za ono za što ga se optužuje u Hrvatskoj.

Naveo je kako je imao tvrtku u Hrvatskoj, ali je 2008. osnivačka prava prenio na drugu osobu, i da su se malverzacije dogodile poslije njegova odlaska iz Hrvatske.

On kaže da vjeruje da se na tjeralici našao zato što je protjerani Srbin iz Hrvatske.

U subotičkom odboru SNS-u kažu da Reljić, koji je njihov član, u Srbiji nije gonjen, a da u razloge zašto je tražen u drugoj državi „ne žele ulaziti“.

Dužnosnik SNS u Subotici dodaje kako se ovakvim slučajevima žele omalovažiti njihove akcije protiv vlade Vojvodine.

SNS je počeo prikupljati potpise za smjenu vojvođanske vlade i raspisivanje izvanrednih izbora u Vojvodini, jer drži da je aktualna vlast odgovorna za kriminal i gospodarsko propadanje pokrajine, te da je žele odcijepiti od Srbije.

SNS je vodeća stranka u vladajućoj koaliciji u Srbiji, dok je vlast u Vojvodini u rukama koalicije koju predvodi Demokratska stranka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙