FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radman: s HND-om neću komunicirati putem medija

ZAGREB, 9. svibnja 2013.(Hina) - Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman odbio je danas komentirati zahtjev HND-ova ogranka na HTV-u da se ponovi natječaj za izbor glavnog urednika prvog programa, poručujući da s HND-om neće komunicirati putem medija.

"Glavni ravnatelj HRT-a neće s ogrankom HND-a pri HTV-u komunicirati putem medija. O svemu bitnom s tim u vezi javnost će biti pravovremeno i odgovarajuće obaviještena", odgovoreno je Hini s HRT-a na pitanje hoće li Radman udovoljiti zahtjevu HND-a i jesu li točne tvrdnje da nedavno izabrani Željko Rogošić nije zadovoljio uvjete natječaja, odnosno da nije imao potrebnih pet godina uredničkog iskustva.

HND-ov ogranak Rogošića je jučer prozvao za "uljepšavanje" životopisa, a svom ogranku podršku je dalo i nacionalno novinarsko udruženje, koje je Rogošićevo imenovanje još ranije proglasilo kontroverznim, jer mu je Radman vjenčani kum i tazbina ali i zato što je čak 70 posto HTV-ovih novinara i kreativnog osoblja bilo protiv njegova imenovanja.

Upozorili su da je Rogošić u svojoj biografiji napisao da je od 1983. do 1986. bio urednik u Slobodnoj Dalmaciji i od 1986. do 1989. u Nedjeljnoj Dalmaciji, ali da je prema dostupnim podacima bio samo vanjski suradnik u tim listovima, dok je stalno bio zaposlen u Centru za idejnoteorijski rad Saveza komunista i listu Pogledi.

Tvrde i da krajem osamdesetih nije bio glavni urednik, kako je naveo u životopisu, nego zamjenik glavnog urednika tog časopisa.

Netočan je, kažu, i podatak da je Rogošić autor televizijske reportaže "Iz okupiranog Kijeva", u kojemu, tvrde, Rogošić nije ni bio, nego je dobio film od HTV-ova snimatelja.

Iz HND-a ističu da "javnost ima pravo znati zbog čega za svoj novac mora trpjeti kumsko-tazbinska imenovanja" i pitaju se što se još treba dogoditi da bi imenovanje Rogošića bilo poništeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙