FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry u Rusiji traži "područje razumijevanja" o Siriji

MOSKVA, 7. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik John Kerry pozvao je u utorak u Moskvi ruskog predsjednika Vladimira Putina da "pronađu područje razumijevanja" radi okončanja sirijskog sukoba i ublaženja različitikih stajališta između Sjedinjenih Država i Rusije o tome pitanju.

Tijekom prvog posjeta Rusiji na dužnosti šefa američke diplomacije Kerry je dva sata razgovarao s Putinom u Kremlju i obje su strane pozdravile pozitivno ozračje razgovora.

Washingon želi uvjeriti Moskvu, koja podržava sirijski režim Bašara al-Asada, da upotrijebi svoj utjecaj i pokuša okončati neprijateljstva u Siriji u kojima je u dvije godine poginulo više od 70.000 ljudi.

Kerry je istaknuo da Sjedinjene Države drže da s Rusijom dijele važne zajedničke interese u pogledu Sirije.

Američki državni tajnik rekao je da se nada da će uspjeti pronaći točke razumijevanja.

Rusija i SAD su se pritom dogovorili da će potaknuti sirijski režim i pobunjenike da pronađu političko rješenje sukoba, te raditi na što bržem organiziranju međunarodne konferencije o Siriji.

"Dogovorili smo da Rusija i SAD ohrabre sirijsku vladu i oporbene skupine da pronađu političko rješenje" sukoba, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nakon razgovora s Kerryjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙