FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Institut IGH: konsolidirani gubitak 7,1 milijun kuna

ZAGREB, 7. svibnja 2013. (Hina) - Institut IGH i njegova ovisna društva ostvarili su u prvom tromjesečju ove godine konsolidirani gubitak od 7,1 milijun kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 3,3 milijuna kuna, podatak je iz tromjesečnog izvješća IGH objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Manjinskom interesu pripisan je gubitak od 92 tisuće kuna, a imateljima kapitala matice gubitak od 7,06 milijuna kuna. Matično društvo, Institut IGH d.d. je ostvarilo gubitak od 329 tisuća kuna, navodi se u izvješću.

IGH i njegova ovisna društva ostvarili su u prva tri mjeseca ukupne prihode u iznosu 65,8 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju lani oni iznosili 89 milijuna kuna, a ukupni su rashodi, s prošlogodišnjih 90,9 milijuna kuna, pali na 72,9 milijun kuna.

Prihodi od prodaje usluga i proizvoda iznosili su 61,5 milijuna kuna, od čega je na inozemnom tržištu ostvareno 9,1 milijun kuna, navodi se u izvješću. Prihodi od prodaje smanjeni su 24 posto.

Konsolidirani poslovni prihodi iznose 63,3 milijuna kuna i za 26 posto su manji u odnosu na prvo tromjesečje lani.

Operativni troškovi poslovanja u iznosu od 59,3 milijuna kuna manji su za 25 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godien, što se posebno očituje u smanjenju troškova osoblja za 24 posto te materijalnih troškova za 25 posto, ističe Uprava u komentaru.

U izvješću se navodi i kako je društvo u postupku razgovora o restrukturiranju financijskih obveza bez kojeg nije moguće osigurati dugoročnu likvidnost i stabilno operativno poslovanje.

IGH ima 505,3 milijuna kuna ugovorenih i potvrđenih poslova. Taj iznos ne uključuje usluge laboratorijskih ispitivanja i certificiranja, navode iz Instituta IGH i napominju kako te usluge u prvom tromjesečju čine 24 posto ukupno ostvarenih prihoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙