FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP najavio 5. godišnju konferenciju uz ocjene stanja na IT tržištu

ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Hrvatsko IT tržište stagnira ove kao i zadnjih godinu-dvije, ali je za razliku od prošle od početka ove godine vidljiva nešto veća dinamika ulaganja u IT od strane države i javnih poduzeća, istaknuo je danas generalni direktor tvrtke Hewlett Packard d.o.o. (HP Hrvatska) Boris Bauk najavljujući za 16. svibanj HP-ovu godišnju konferenciju.

Ta će tehnološko-poslovna konferencija petu godinu godinu za redom, kako očekuju u HP-u, pod nazivom "HP 360° New Style of IT" okupiti u Zagrebu oko 500 domaćih i stranih sudionika, većinom IT stručnjaka i direktora IT odjela u tvrtkama i institucijama.

Na konferenciji za medije Bauk je kazao kako će ta konferencija predstaviti najnovija HP tehnološka rješenja te kako tehnologiju povezati s poslovanjem za unapređenje rezultata. Među novitetima izdvojio je najnoviji HP-ov poslužitelj/server Moonshot koji je ovog mjeseca premijerno globalno predstavljen izazvavši brojne reakcije jer koristi 89 posto manje energije, 80 posto manje prostora i za više od 70 posto smanjuje troškove.

Govoreći o poslovanju HP-a na hrvatskom tržištu i očekivanjima od ove poslovne godine, koja je za HP sada otprilike na polovici, kazao je da nema nekakve bitne razlike u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali i da postoji povećana aktivnost u njihovoj partnerskoj mreži koja im je jako važna.

Za tržišni udjel HP-a u Hrvatskoj naglašava da je niz godinama stabilan u gotovo svim segmentima njihovog poslovanja, i dalje su prvi u tzv. serverskom biznisu, na tržištu laptopa/prijenosnih i stolnih računala, grafičkih radnih stanica, printera i drugog.

Od države i javnog sektora ni ove godine nemaju velikih očekivanja, pri čemu Bauk napominje da se neke stvari ipak događaju poput primjerice "velike centralne nabave stolnih i prijenosnih računala u vrijednosti od nekoliko desetaka milijuna kuna" koju je HP-ov partner dobio na natječaju.

Ulazak Hrvatske u EU, kako očekuje, IT tržištu neće donijeti neke bitne promjene, ali upozorava da treba misliti na to da će se osim pojednostavljenja biznisa u segmentu uvoza, brže dostave pa dijelom i konkurentnosti cijena događati i dolazak IT konkurencije i partnera iz drugih zemalja.

To, kaže, po iskustvima HP-a iz nekih drugih zemalja nije uvijek bilo dobro za lokalne tvrtke jer često znači i određenu nelojalnu konkurenciju u pogledu cijena i drugog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙