FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oracle Day 2013: najbolje rezultate postižu tvrtke koje inoviraju poslovanje

ZAGREB, 10. travnja 2013. (Hina) - Trenutna ekonomska situacija i zbivanja na hrvatskom tržištu tvrtkama su nametnuli zahtjev za smanjivanjem kompleksnosti i troškova uz povećanje učinkovitosti, pri čemu su najbolje rezultate postigli oni koji su se okrenuli inovativnosti i šteta je što takvih tvrtki nema više, kazao je na današnjoj 7. po redu konferenciji Oracle Day 2013 glavni direktor tvrtke Oracle Hrvatska Marin Tadić.

Konferencija je okupila više od 500 domaćih i stranih sudionika, većinom informatičkih stručnjaka koji su došli razmijeniti iskustva i doznati sve o novim rješenjima jednog od vodećeg svjetskog proizvođača poslovnog softvera Oraclea.

Uz to konferencija je i ponudila niz praktičnih primjera primjene Oracleovog koncepta jednostavnosti IT-a, od rješenja koja će olakšati izazove skorog pristupanja EU, do međunarodno uspješnih proizvoda hrvatskih informatičara temeljenih na Oracleovoj platformi.

Potpredsjednik Oraclea za inženjerske sustave Jean-Claude Michaca govorio je o utjecaju 'clouda' ili računarstva u oblaku, mobilnog poslovanja i 'big data' (analize velikog broja podataka) na suvremeno poslovanje dodavši kako je važno ciljano pristupati tržištu što omogućava integrirana analiza svih podataka, kao i koristiti društvene mreže u odnosima s kupcima.

Ako nisu u stanju inovirati svoje poslovanje kompanije će svoje pozicije moći održati manje od deset godina, što je gotovo sedam puta kraće razdoblje nego u prošlom stoljeću, kazao je Michaca dodajući da Oracle godišnje ulaže oko 5 milijardi američkih dolara na razvoj rješenja koja će korisnicima ostaviti prostor da se usmjere na inoviranje poslovanja.

Na konferenciji je predstavljeno i niz praktičnih projekta temeljenih na Oracle rješenjima, među kojima i NBMIS (National Border Management Information System) ili Pametne granice, kojeg MUP provodi u sklopu uvođenja schengenske granice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙