FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki HDZ premijeru: pokrenite izgradnju pelješkoga mosta

RIJEKA, 6. svibnja 2013. (Hina) - Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke Hrvoje Burić danas je s konferencije za novinare poručio premijeru Zoranu Milanoviću da se ne kiti tuđim perjem i da, ako se želi dokazivati, što prije pokrene izgradnju pelješkoga mosta.

„Ako se premijer želi dokazivati, pozivamo ga da što prije pokrene izgradnju pelješkoga mosta i vrlo jasno mu poručujemo iz Rijeke: Gospodine Milanoviću, ne kitite se tuđim perjem!“ rekao je Burić.

Istaknuo je kako mu je drago da projekti za riječku luku napreduju i da je riječka luka dobila nužne nove dizalice, ali premijer Milanović trebao bi znati da je Nadzorni odbor Luke Rijeka d.d. još prije dvije godine odlučio o zaduživanju za pet milijuna eura i naručivanju tih dizalica.

Zato su danas nove dizalice u operativnoj uporabi, rekao je Burić i istaknuo da bi Milanović trebao znati nešto i o projektu Rijeka Gateway u kojemu Svjetska banka, zajedno s hrvatskom vladom, financira produljenje kontejnerskog terminala Brajdice.

Rekao je da je taj projekt ostvaren zahvaljujući nastojanjima bivše vlade i riječke Lučke uprave te kako „nije korektno od premijera da dolazi u Rijeku, da reže vrpce, a ne spominje zasluge bivše vlade i svih onih koji su to učinili prije nekoliko godina“.

"Raduje nas da ova vlada ne može zaustaviti projekte bivše vlade, i to je čvrst dokaz brige svih nas o razvoju našega grada", zaključio je Burić.

Predsjednik vlade Zoran Milanović bio je prošlog tjedna na svečanosti puštanja u rad dvaju novih dizalica u riječkoj luci, a tom prigodom obišao je lučko područje, među ostalim i terminal Brajdicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙