FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kandidat za riječkoga gradonačelnika Burić predstavio program

RIJEKA, 29. travnja 2013. (Hina) - Kandidat koalicije HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčevića i HSS-a za gradonačelnika Rijeke Hrvoje Burić (HDZ) rekao je danas predstavljajući svoj izborni program da je njegov najvažniji element utemeljenje poduzetničke zone oko Ulice Milutina Barača, na području bivše rafinerije nafte te negdašnje tvornice "Torpedo".

Poduzetnici investitori koji bi se orijentirali na proizvodnju i industriju bili bi oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa te punog iznosa komunalne naknade prve četiri godine, rekao je.

Osim toga, istaknuo je Burić, u gradu Rijeci ukinuo bi se prirez, čime bi građanima ostajalo više novca u kućnom proračunu. Iznos od prireza nadoknadio bi se raskidom štetnog ugovora grada s Tržnicama, čime bi grad uštedio više milijuna kuna, dodao je.

Burić je, kao dio svojeg programa, naveo i osiguranje besplatnoga dopunskoga zdravstvenog osiguranja za umirovljenike iz gradskog proračuna, bolju skrb o beskućnicima te izgradnju marine Molo longa u putničkoj luci u gradskome središtu. Marina bi imala sedam pontona s 260 vezova te vez za megajahte uz glavni lukobran riječke luke, dodao je Burić.

Ocijenio je da je njegov program posve realan i održiv te da će, ako za to dobije mandat, već na prvoj sjednici riječkoga Gradskog vijeća ukinuti prirez i raskinuti ugovor s Tržnicama.

Predsjednik riječkoga Gradskog odbora HDZ-a Lucijan Vukelić istaknuo je da Burić jedini od svih kandidata može poboljšati socijalno i gospodarsko stanje u gradu te da jedini u drugome izbornom krugu može pobijediti Vojka Obersnela kao kandidata SDP-a i još pet stranaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙