FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uz slab obujam trgovanja europski burzovni indeksi oslabili

FRANKFURT/PARIZ, 6. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Na europskim burzam cijene dionica danas su blago oslabile, no i dalje se kreću nadomak najviših razina u zadnjih nekoliko godina, iako uz slabi obajum trgovine, jer burza u Londonu zbog praznika ne radi.

Frankfurtski DAX oko 14,00 sati bio je u minusu 0,11 posto na 8.113 bodaa pariški CAC bio u minusu 0,3 posto i iznosio 3.901 bod. Istodobno, španjolski IBEX spustio se 0,58 posto, a talijanski FTSE MIB 0,6 posto.

Ulagači su uglavnom ignorirali podatke o aktivnosti privatnog sektora eurozone u travnju, koje upućuje na moguće klizanje te regije u još dublju recesiju.

"Prošlotjedni potezi europske središnje banke glavni su razlog stabilnih cijena, oni zasad zasjenjuju zabrinutost vezanu za makroekonomiju", kazao je Guillaume Dumans iz tvrtke Bremans.

Među većim gubitnicama dionice su francuskih tvrtki GDF Suez, čija je cijena pala za 0,9 posto i EDF-a, s padom cijene za 0,2 posto, temeljem nagađanja o prodaji udjela francuske države u tim kompanijama.

Među većim dobitnicama, pak, ističe se dionica Linda, koja je zbog dobrih poslovnih rezultata tog njemačkog proizvođača industrijskih plinova, poskupjela 3,9 posto.

Na Tokijskoj se burzi zbog blagdana danas također nije radilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙