FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: SIPA je tek krenula u razbijanje korupcije

MOSTAR, 4. svibnja 2013. (Hina) - Ravnatelj bosanskohercegovačke Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac izjavio je da je njegova agencija tek krenula u borbu protiv raširene korupcije u zemlji nakon što je tužiteljstvima ovaj tjedan podnijela prijave za djela korupcije protiv desetaka ministara, državnih dužnosnika, direktora javnih poduzeća koje sumnjiči za pronevjeru više stotina milijuna maraka državnog novca i druga kaznena djela.

U intervju za sarajevski Dnevni Avaz od subote, direktor SIPA-e je istaknuo kako je uhićenje predsjednika Federacije BiH Živka Budimira tek početak razbijanja raširene mreže korupcije. "SIPA je podnijela ogroman broj prijava o počinjenom kaznenom djelu iz područja korupcije protiv državnih poduzeća, odgovornih osoba, protiv ministara, njihovih zamjenika i pomoćnika", rekao je Zubac.

Odbio je otkriti o kojim se osobama i institucijama radi, objasnivši samo da Federacija BiH od MMF-a traži pomoć u visini od 70 milijuna konvertibilnih maraka kako bi pokrila proračunske rupe, a da istodobno postoji jedna 'osoba ili jedna skupina koja je državu oštetila za toliko novca'.

"Mi smo napravili svoj posao, svoj posao zajedno s nama radi Tužiteljstvo … Ako netko nije lišen slobode danas, ne znači da će sutra biti na slobodi. Pravda dolazi po svoje", rekao je Zubac.

Odbacio je navode da je uhićenje Živka Budimira bilo politički motivirano i dodao da njegovi zaštitnici u javnosti 'ne brane Budimira, nego brane sebe.'

Ravnatelj Zubac otkrio je i kako je ova policijska agencija zajedno s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) u posljednje vrijeme izvela tri akcije kako bi spriječila terorističke aktivnosti pripadnika radikalnog islamskog pokreta vehabija te da su ti slučajevi dokumentirani i upućeni tužiteljstvima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙