FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: predstavljeni stanovi iz programa POS II

DUBROVNIK, 3. svibnja 2013. (Hina) - Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas je u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici potencijalnim kupcima predstavio stanove iz projekta POS II u gradskom naselju Mokošica.

Riječ je o projektu koji obuhvaća osam zgrada sa 64 stana s pripadajućim garažnim mjestima te poslovnim prostorima u kojima je predviđeno otvaranje i dječijeg vrtića s dvije grupe u najvećem dubrovačkom naselju Mokošica.

Projekt su, uz gradonačelnika Vlahušića, potencijalnim kupcima s liste prvenstva predstavili i ravnatelj Agencije za POS Damir Mihović i arhitekt Krunoslav Ivanišin.

Na predstavljanju je istaknuto kako su radovi vrijedni 32 milijuna kuna, rok izvođenja je 18 mjeseci, tako da dubrovačke obitelji mogu očekivati useljenje u nove stanove do Božića 2014. godine.

Stanovi će se prodavati po 8400 kuna po četvornom metru, a Grad Dubrovnik bespovratno je projekt sufinancirao s oko 10 milijuna kuna, radi njegove uspješne realizacije te kako bi se stanovi mogli izgraditi i prodavati po zakonom predviđenim cjenama.

Time je Grad Dubrovnik, istaknuo je Vlahušić, subvencionirao svaki stan u iznosu od 150 tisuća kuna te je dodatno osigurao pristupnu cestu u vrijednosti od 7,5 milijuna kuna. Ustvrdio je i kako će se lista prvenstva poštovati, te ako dio građana odustane i ne potpiše izjavu po pozivu iz Agencije za POS, oslobodit će se isti broj mjesta za sljedeće građane ispod linije prvenstva.

Nakon što je riješeno više imovinsko-pravnih i prostornih prepreka, u ožujku je potpisan ugovor sa splitskom tvrtkom Lavčević koja je prije dvadesetak dana započela radove na izgradnji projekta POS II Mokošica.

Predstavljanju je nazočilo oko 30 potencijalnih kupaca s liste prvenstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙