FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povelja o suradnji Dubrovnika i kineskoga grada Sanye

DUBROVNIK, 22. travnja 2013. (Hina) - Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i gradonačelnik kineskoga grada Sanye Wang Yong potpisali su povelju o suradnji tih gradova, a na svečanosti je bio i kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei.

Na potpisivanju povelje rečeno je da će ta dva grada surađivati osobito u gospodarstvu, kulturi i turizmu.

Gradonačelnik kineskoga grada rekao je kako vjeruje da će bratimljenje rezultirati većim brojem turista u oba grada te da su poduzetnici iz kineskog izaslanstva zainteresirani za ulaganja u hotelijerstvo i ugostiteljstvo u Dubrovniku.

Kineski grad Sanye ima 680 tisuća stanovnika i moderno je ljetovalište koje na godinu privuče 11 milijuna turista, a u njemu su hoteli najpoznatijih svjetskih lanaca.

Grad Dubrovnik i Zračna luka Dubrovnik već pregovaraju s direktorom marketinga i prodaje kineskoga Hainan Airlinesa Luom Mingom i kineskim veleposlanstvom o uspostavi zračne veze Sanya-Dubrovnik. Time bi grad Dubrovnik postao ulazna postaja za jugoistočnu Europu za sve brojnije kineske turiste koji Europu posjećuju izvan glavne turističke sezone, rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙