FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu: Iran još nije prešao nuklearnu 'crvenu liniju'

JERUZALEM, 29. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u ponedjeljak je izjavio da Iran nije prešao njegovu 'crvenu liniju' kad je u pitanju nuklearni program, unatoč drukčijoj procjeni nekadašnjeg šefa izraelskih obavještajaca.

U rujnu je u Ujedinjenim narodima Netanyahu povukao crvenu crtu preko nacrtane bombe i tako ilustrirao trenutak u kojem, rekao je, Iran ima dovoljno uranija 20-postotne fisijske čistoće za proizvodnju jedne nuklearne bombe. Po njegovim riječima, Iran bi taj prag mogao prijeći sredinom 2013.

Prošli tjedan Amos Yadlin, nekadašnji šef obavještajaca izraelske vojske rekao je na sigurnosnoj konferenciji u Tel Avivu da su "Iranci prešli crvenu liniju" koju je Netanyahu nacrtao na Općoj skupštini UN-a.

Iako nije spomenuo Yadlina, Netanyahu je u ponedjeljak na sastanku kluba zastupnika Lukuda i Beitenua rekao kako iranske nuklearne aktivnosti još nisu prešle njegovu granicu.

"Iran nastavlja sa svojim nuklearnim programom. Još nije prešao onu crvenu liniju koju sam predstavio u Ujedinjenim narodima, ali sustavno joj se približava", rekao je i dodao: "Ne smije mu se dopustiti da je prijeđe".

Iran uporno tvrdi da uranij obogaćuje samo za mirnodopske svrhe, za proizvodnju električne energije i za upotrebu u medicini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙