FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bangladeš: uhićeni vlasnici tekstilnih radionica

DACCA, 27. travnja 2013. (Hina/AFP) - Bangladeška policija objavila je u subotu da je uhitila dvojicu vlasnika tekstilnih radionica koje su se nalazile u osmerokatnici koja se u srijedu srušila, pri čemu su po novim informacijama poginule 324 osobe.

"Nakon ponoći uhitili smo Bazlusa Samada, predsjednika radionica New Wave Buttons i New Wave Style, i Mahmudura Rahamana Tapasha, generalnog direktora jedne od radionica", rekao je dužnosnik policije u Dacci.

Po jednom djelatniku New Wave Stylea, jedne od pet konfekcijskih radionica koje su se nalazile u zgradi, njegov je šef razgovarao s inženjerom ali je zatim ignorirao njegove savjete.

Broj mrtvih u subotu ujutro popeo na 324 osobe, nakon što su spasioci otkrili još tijela pod ruševinama.

Rana Plaza, zgrada s osam katova, urušila se u srijedu kao kula od karata za radnog vremena u Savaru, na periferiji Dacce. Radi se o najgoroj nesreći u industrijskoj povijesti Bangladeša kojoj je konfekcija najvažnija grana gospodarstva.

Katastrofa je obnovila rasprave o sigurnosti u tekstilnoj industriji koja opskrbljuje zapadne tvrtke.

U zgradi se nalazilo pet konfekcijskih radionica koje su radile za španjolsku marku Mango i britansku Primark, jedine koje su potvrdile povezanost s radionicama u Rana Plazi gdje je bilo zaposleno približno 3.000 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙