FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom stanje uobičajeno

ZAGREB, 26. travnja 2013. (Hina) - Stanje na graničnim prijelazima sa Slovenijom, gdje je u tijeku "bijeli štrajk" slovenskih graničnih policajaca, večeras je uobičajeno i nema posebnih gužvi, potvrdila je za Hinu služba za odnose s javnošću MUP-a.

Kako se doznaje od dežurne službe Postaje granične policije Bregana, na tome graničnome prijelazu večeras nakon 20 sati stanje je uobičajeno, a posebnih gužvi nema.

Na graničnom prijelazu Macelj je stanje također redovito. Gužva je na ulazu u Hrvatsku, dok na izlazu nema nikoga, a takvo je stanje uobičajeno za petak navečer, a osobito pred 1. svibnja, te se ne pripisuje štrajku slovenskih graničnih policajaca, kazao je dežurni policajac tamošnje Postaje granične policije.

Slovenski sindikat policije ranije je najavio da se zbog "bijelog štrajka", koji bi mogao potrajati do početka svibnja, od petka popodne na graničnim prijelazima sa Slovenijom mogu očekivati zastoji.

Zbog namjera vlade da smanji sredstva za plaće policajaca u okviru rezova za javni sektor u ovoj godini, policijski sindikat izvodi štrajkaške aktivnosti od siječnja, a danas ih je zaoštrio na graničnim prijelazima s Hrvatskom.

Očekuje se da bi "bijeli štrajk" policajaca na granici, koji podrazumijeva usporenu proceduru pregleda isprava i dokumenata, mogao potrajati do 5. svibnja, jer sindikat ne očekuje da će prije toga doći do dogovora s vladom u okviru pregovora koji se nastavljaju.

Slovenski policijski sindikat naveo je da će svoje štrajkaške aktivnosti i kontrolu putnika i vozila na granici s Hrvatskom idućih dana prilagođavati ovisno o pregovorima s vladom te da će nastojati da štrajk ne izaziva nezadovoljstvo vozača, odnosno putnika.

Iz službe za odnose s javnošću MUP-a upozoravaju kako bi za vrijeme trajanja štrajka moglo doći do otežanog prekograničnog prometa sa Slovenijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙