FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska vlada donijela zaključak o prodaji tvornice Peko Osimpexu

LJUBLJANA, 26. travnja 2013.(Hina) - Slovenska vlada u petak je donijela zaključak o prodaji tvornice obuće Peko iz Tržiča osječkoj tvrtki Osimpex koja je na javnom natječaju dala najbolju ponudu.

Zbog nezavidne financijske situacije u Peku i nedovršene dokapitalizacije državnim sredstvima slovenska vlada krajem prošle godine odlučila se tvornici naći privatnog investitora. Na natječaju za Peko, koji je u vlasništvu države i njenih fondova te dviju banaka, ponuda osječkog Osimpexa izabrana je kao najpovoljnija.

Osimpex se obvezao da će za tvornicu obuće iz Tržiča koja zapošljava 800 radnika, od čega 380 u Tržiču, gdje je sjedište tvrtke, s maksimalnim kapacitetom proizvodnje je 5000 pari obuće dnevno, odmah platiti dva milijuna eura te je dodatno dokapitalizirati s 4 milijuna eura. Uz to, Osimpex se obvezao da će u idućih pet godina u tvornici sačuvati najmanje 280 od sadašnjeg broja radnih mjesta. Za svako izgubljeno radno mjesto ispod tih 280 predviđenih Osimpex bi morao platiti 500 eura mjesečno.

Slovenski mediji navode da je u dodatnim pregovorima s Osimpexom zadnjih dana slovenska vlada dobila dodatna jamstva da će se poštovati odredba iz ugovora o očuvanju radnih mjesta u Peku preko hipoteke na imovinu Peka.

Očekuje se da će prijedlog da se postupak prijenosa dionica Peka na Osimpex ubrza, jer se tvornica obuće nalazi u teškom stanju i zbog nelikvidnosti ne može dovršiti veliku količinu obuće iz iduće kolekcije, tijekom dana potvrditi parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙