FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kamenko i Bubalo: u prodaji gradskoga stana nema nezakonitosti

OSIJEK, 25. travnja 2013.(Hina) - Pročelnik Upravnog odjela za komunalno i stambeno gospodarstvo osječke Gradske uprave Milan Kamenko ustvrdio je danas kako je do gradskog stana na Vijencu Petrove Gore Osijeku došao urednim i legalnim pravnim poslom te odbacio nagađanja o mogućim nezakonitostima u tome postupku.

Na moguće nezakonitosti u tom postupku danas su upozorili predstavnici osječkog HDZ-a, te gradonačelnički kandidati Ivica Vrkić i Anto Đapić, koji drži spornim činjenicu da je Kamenko, kojega je, po medijskim napisima gradonačelnik Krešimir Bubalo imenovao u povjerenstvo za prodaju gradskih stanova, u konačnici kupio spomenuti stan, iako je najpovoljniju ponudu na natječaju dao njegov prijatelj Vjekoslav Puljko, s kojim je sklopljen i ugovor.

U priopćenju za javnost Kamenko navodi kako je svom prijatelju Puljku posudio novac za kupovinu spomenutog stana, te da je predmetni stan kupio od njega, što se, kako tvrdi, može utvrditi uvidom u kupoprodajne ugovore.

Napominje kako su netočne tvrdnje da je on prvi vlasnik stana, a ne Puljko koji je, kako tvrdi, dao najpovoljniju ponudu na javnom natječaju, na koji se mogao javiti svatko tko je zainteresiran za kupnju pod istim uvjetima.

Pozvao je one koje smatraju da u tom pravnom poslu ima bilo kakvih sumnjivih radnji ili prijevara da podnesu kaznenu prijavu kod nadležnih državnih tijela te napomenuo da je, iako nema zakonsku obavezu, spreman javno objaviti svoju imovinsku karticu.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo ustvrdio je kako je cijeli postupak prodaje spomenutog stana objavljen transparentno.

Nakon današnjeg sastanka s direktorima gradskih poduzeća Bubalo je, na upite novinara da komentira ovaj slučaj, kazao kako je natječaj za prodaju objavljen u svim javnim glasilima i da se cijena nije spuštala.

Sve je bilo transparentno i da ima nešto nezakonito ja bih prvi podnio kaznenu prijavu, rekao je Bubalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙