FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB predstavio kandidate za dogradonačelnike i dožupane

OSIJEK, 12. travnja 2013.(Hina) - Vodstvo HDSSB-a izvijestilo je danas u Osijeku kako će kandidati te stranke za osječke dogradonačelnike biti dosadašnja dogradonačelnica Danijela Lovoković te profesor na Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji i bivši gradski vijećnik Mario Opačak, a za osječko-baranjske dožupane dosadašnji dožupan Željko Kraljičak te profesor na osječkom Elektrotehničkom fakultetu i donačelnik općine Erduta Dragan Vulin.

Predsjednik stranke Vladimir Šišljagić rekao je na konferenciji za novinare kako, s obzirom na rezultate u prošlome mandatu, vjeruje u pobjedu kandidata i lista HDSSB-a u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

Ustvrdio je kako je ta županija, uz mnoga ulaganja u školstvu i zdravstvu unatoč krizi i recesiji, po gospodarskome rastu, iznad državnog prosjeka, a prva u Hrvatskoj po količini novca povučenoga iz europskih fondova.

Ocijenio je da je to rezultat suradnje s europskim dužnosnicima, ali i mjerodavnim ministarstvima, što, kako je rekao, neki pokušavaju politikantski kritizirati govoreći uoči izbora o navodnoj nesuradnji i inatu.

Šišljagić je upozorio i na ankete koje, zadnjih tjedana i mjeseci, "bez ikakva utemeljenja favoriziraju određene kandidate i liste", a često su i rezultat podvala i manipulacija.

Kao primjer naveo je jučer objavljene rezultate ankete agencije Ipsosa, koja najavljuje senzacionalan preokret u Osijeku i pobjedu gradonačelničkog kandidata koalicije SDP-HNS-HSU Ivice Vrkića u drugome izbornom krugu, ističući kako je sličnih anketa bilo i na prošlim izborima, prije četiri godine.

Zamjenik predsjednika stranke i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako su grad i gradska poduzeća, unatoč manjem proračunu, financijski stabilizirani, a grad će se u idućem razdoblju usmjeriti na projekte iz europskih fondova, gdje, kao je rekao, "ima svoju šansu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙