FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry s Karzajem i načelnikom pakistanske vojske

BRUXELLES, 24. travnja 2013. (Hina/AFP ) - Američki državni tajnik John Kerry sastao se u srijedu u Bruxellesu s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem i načelnikom stožera pakistanske vojske Ashfaqom Kajanijem kako bi pokušao poboljšati odnose između dviju susjednih zemalja, posebice s obzirom na povlačenje većeg dijela međunarodnih snaga iz Afganistana 2014. godine.

Afganistan i Pakistan se međusobno optužuju za nasilje talibanskih pobunjenika koji djeluju s obje strane zajedničke granice duge 2.640 kilometara, uzduž tzv. linije Durand. Tu granicu, koju je 1893. godine trasirao britanski imperij, Kabul nikada nije priznao.

"Računam na jedan cijeli niz produktivnih rasprava", izjavio je Kerry novinarima okružen Karzaijem, njegovim ministrom obrane Bismulahom Mohamadijem, načelnikom glavnog stožera pakistanske vojske generalom Kajanijem i ministrom vanjskih poslova Jalilom Abasom Jilanijem.

Karzai je kazao da od "ovog mini summita očekuje najbolje", a njegovo je mišljenje podijelio i pakistanski šef diplomacije. Kerry je ponovio da se Afganistan nalazi u "ključnom transformacijskom razdoblju", aludirajući na skoro povlačenje međunarodnih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙