FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Picula i Pupovac s australskom veleposlanicom o jačoj suradnji nakon ulaska RH u EU

ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Potpredsjednik Izaslanstva Hrvatskog sabora u zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU Tonino Picula i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac razgovarali su u utorak s australskom veleposlanicom Susan Cox o mogućnostima snažnije suradnje između dvije zemlje nakon što Hrvatska uđe u Europsku uniju (EU) koja je drugi najveći gospodarski partner Australije, doznaje se iz priopćenja saborskog ureda za odnose s javnošću.

"Nakon Kine, Europska unija je drugi najveći gospodarski partner Australije, što otvara brojne nove mogućnosti naše buduće suradnje. Premalo je australskih investicija u Hrvatskoj, uglavnom u turizmu", rekla je veleposlanica Cox tijekom susreta s Piculom. Hrvatski dužnosnik je podsjetio da je Hrvatska provela brojne reforme koje su osnažile zemlju te da za nju ulaskom u EU "počinje novo poglavlje nacionalne povijesti".

Na sastanku s Pupovcem, australska je veleposlanica čestitala RH na skorom ulasku u Uniju, a dvije strane su se složile da će "tim činom doći do promjena u odnosima između Hrvatske i Australije, budući da je Europska unija izrazito važan australski partner s kojim trenutno radi na izradi okvira sporazuma o suradnji". Pupovac mogućnost suradnje vidi kroz australske investicije, na području energetike, građevine, hrvatskih luka i željeznice.

"Hrvatskoj treba novi dugoročni program industrijalizacije", naglasio je Pupovac.

Veleposlanica Cox pohvalila se Australijom kao multikulturalnom zemljom koja podržava suživot brojnih manjina, među njima i hrvatskom, smatrajući da one obogaćuju Australiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙