FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 10. travnja

ZAGREB, 10. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 10. travnja.

NEW YORK - U UN-u će se održati javna rasprava o radu Haškog suda na kojoj će govoriti predstavnici 50 država, među kojima nema Sjedinjenih Država ni predstavnika Haškog suda, a Hrvatsku će predstavljati veleposlanik pri UN-u Ranko Vilović. Skup će u 10 sati po lokalnom vremenu otvoriti predsjednik Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić, koji je i sazvao raspravu, a potom će se obratiti glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Poslije dvojice čelnika UN počinje javna rasprava, a prvi govornik je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić. Prema dostupnim podacima, sudjelovanje u raspravi dosad su prijavili Rusija, Kina, Japan, Australija, Švicarska, Hrvatska i Indija.

LONDON - Amnesty International objavit će globalnu statistiku o izvršenju smrtne kazne koja otkriva koliko je ljudi u svijetu pogubljeno ili osuđeno na smrtnu kaznu u 2012.

SMOLENSK, Rusija/KRAKOV, Poljska - Treća obljetnica tragedije u Smolensku bit će obilježena u Rusiji i Poljskoj. U padu zrakoplova, koji se srušio dok se spuštao na aerodrom u Smolensku, poginuo je poljski predsjednik Lech Kaczynski koji je putovao na 70. obljetnicu masakra u Katinskoj šumi gdje su sovjetske trupe pobile 22 tisuće Poljaka.

Dežurni:

Noć: Srđan Baković

Prijepodne: Damir Muštović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙