FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor DIV-a na bugarskom tržištu

ZAGREB, 4. travnja 2013. (Hina) - Tvrtka MIN DIV Svrljig a.d., iz sastava samoborske DIV Grupe, sklopila je s bugarskom članicom austrijskog koncerna PORR, PORR Bulgarija ugovor kojim je za ovu godinu dogovorena isporuka 72.000 betonskih pragova za tržište Europske unije, a iste količine planirane su i za iduću godinu, objavili su danas iz DIV-a.

Iz DIV-a navode da su do sada godišnje proizvodili pola milijuna betonskih pragova, a da je, s obzirom na potražnju za ovim proizvodima, u pripremi postavljanje nove automatske linije, na kojoj će se godišnje moći proizvoditi dodatnih 150.000 betonskih pragova.

Tvrtka MIN DIV Svrljig a.d. je jedna od dvije tvrtke iz sastava DIV Grupe u Srbiji, a bavi se proizvodnjom kolosiječnih pribora za željeznice, lake željezničke mehanizacije, dijelova za šinska vozila, lakih otkivaka, vijaka i matica i sl.

U Srbiji je DIV Grupa prisutna i s tvrtkom TVIK-DIV d.o.o. iz Valjeva, a svoje tvrtke samoborska grupa ima i u Bosni i Hercegovini (DIV-TVIK d.o.o. Sarajevo) te Sloveniji (DIV d.o.o. Obrežje). Uz to, DIV ima i svoja predstavništva u Njemačkoj (DIV-Germany, u Hagenu) i Francuskoj (DIV-France u Lilleu).

Središnja lokacija i sjedište DIV-a je u Samoboru, trenutno najveća proizvodna lokacija je pogon u Kninu (bivša tvornica vijaka TVIK), a DIV je nedavno postao i vlasnik Brodosplita.

Iz DIV-a su tijekom veljače izvijestili da su započeli s izvozom svojih proizvoda na rusko tržište, za tvrtku Stroymetiz iz St. Peterburga. Riječ je o spojnim elementima za opću i posebnu industriju, koji se u kninskim pogonima DIV-a proizvode prema ruskom GOST standardu, i to temljem petogodišnjeg ugovora s tom ruskom tvrtkom.

Nedavno je pak DIV izvijestio o izvozu na južnoafričko tržište više od 100 tona standardne vijčane robe za tvrtku NSS Fasteners, a taj je ugovor, kao i ugovor o izvozu na rusko tržište rezultat predstavljanja DIV-ova asortimana na međunarodnim sajmovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙