FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američke rakete zbog vjetra ostale na Zemlji

CAPE CANAVERAL, 21. travnja 2013. (Hina) - Pokusno lansiranje nove američke opskrbne raketa za međunarodne svemirske postaje otkazano je u subotu zbog drugog dana lošeg vremena, potvrdili su dužnosnici.

Polijetanje orbitalne Sciences Corp Antares rakete odgođeno je za nedjelju u 17 sati po lokalnom vremenu.

NASA je na svojim internetskim stranicama objavila da je lansiranje odgodila jaka razina vjetra. "Pokušat ćemo ponovno sutra", navela je tvrtka Orbital Sciences na Twitteru.

Tvrtka sa sjedištem zu Virginiji jedna je od dviju koje je NASA angažirala zbog opskrbljivanja svemirskih stanica hranom, potrošnim materijalom i znanstvenom opremom nakon umirovljenja Space Shuttleova pretprošle godine.

Privatna tvrtka Space Exploration Technologies ili SpaceX završila je dva pokusna leta i prošle godine potpisla ugovor o 12 opskrbnih letova, vrijedan 1,6 milijardi američkih dolara.

Orbital Sciences planira da će nakon pokusnih letova opskrbu svemirskih stanica početi raditi tijekom ove godine. Njihov je ugovor vrijedan 1,9 milijardi dolara za osam letova, no letjelice su im veće od konkurentskih i mogu nositi više tereta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙