FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Zlatnom penkalom" nagrađene irska i slovenska novinarka

ZADAR, 20. travnja 2013. (Hina) - Mary Claire Digby, novinarka The Irish Times magazina i Verica Marušič, novinarka slovenske TV postaje Vaš kanal dobitnice su ovogodišnje Zlatne penkale, nagrade koju Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje stranim novinarima za najveći doprinos promidžbi hrvatskog turizma u svijetu.

Ovogodišnja, deveta dodjela Zlatne penkale organizirana je u crkvi sv. Donata u Zadru.

Irska novinarka Mary Claire Digby nagrađena je za tekst objavljen u The Irish Times Magazineu u kojem na slikovit i informativan način opisuje gastronomsku ponudu Istre.

"Kad sam radila reportažu, provela sam u Istri pet dana i bilo je to moje prvo putovanje u Hrvatsku. Sada, nakon prekrasnog vikenda u Zadru, jedva čekam ponovno se vratiti," rekla je Digby.

Slovenska novinarka Verica Marušič dobila je Zlatnu penkalu za polusatnu emisiju "V objemu hrvatških mest" koja se prošle godine emitirala na slovenskoj TV postaji Vaš kanal.

Gotovo sva turistička odredišta u Hrvatskoj prošle su godine u našoj organizaciji posjetila 552 novinara, kazala je direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić dodajući kako su sve reportaže stranih novinara objavljene u svjetskim medijima neizmjerno važne za promidžbu hrvatskog turizma.

Uz dobitnike posebnih Grand Prix nagrada, Zlatnu penkalu kao priznanje za promicanje turističke Hrvatske u svojim zemljama dobilo je 10 novinara tiskanih medija, 6 televizijskih i jedan radijski novinar.

Zlatna penkala dodjeljuje se jednom godišnje, a kandidate nominiraju predstavništva Hrvatske turističke zajednice u svijetu i to u dvije kategorije: za najbolji tiskani materijal i najbolju TV ili radijsku emisiju. Ove je godine za Zlatnu penkalu bilo je nominirano 18 radova iz tiska, 11 televizijskih priloga i dva radio priloga s ukupno 20 tržišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙