FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 20. travnja

ZAGREB, 19. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 20. travnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će grupe građana na kavu (10,45 sati, Pantovčak 241).

ZAGREB - Diljem Hrvatske održava se ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada pod nazivom "Zelena čistka - Jedan dan za čisti okoliš", a u Zagrebu će joj se među ostalima priključiti predsednici Republike i Vlade Ivo Josipović i Zoran Milanović. Akcija, koja se održava u sklopu globalnog projekta "Let's do it – World Cleanup 2013", u Hrvatskoj će se ove godine održati drugi put, u organizaciji ekološke udruge Žmergo. Cilj je ukloniti divlja odlagališta i potaknuti ljude na razdvajanje otpada i reciklažu. Predsjednik Josipović priključit će se akciji čišćenja (u 9,30 sati) na okretištu tramvaja Savski most, a premijer Milanović (u 11 sati), na lokaciji Gornja Dubrava (Novoselački put, križanje s Branovečkom cestom). Uz predsjednika Vlade bit će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

PULA - Konferencija SDP-a na kojoj će kandidati za istarskog župana i pulskog gradonačelnika Damir Kajin i Peđa Grbin te ministar zdravlja Rajko Ostojić predstaviti zdravstveni program za lokalne izbore (14,30 sati, prostorije SDP-a, Divkovićeva 3).

KARLOVAC - U sklopu posjeta Karlovcu, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, saborska i europska zastupnica Ruža Tomašić održat će konferenciju za novinare u stranačkim prostorijama (15,30 sati, Banije 8). Nakon toga, družit će se s građanima na korzu.

ZADAR - Svečana dodjela "Zlatne Penkale", nagrade koju Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje stranim turističkim novinarima za njihov doprinos u promidžbi Hrvatske na stranim tržištima (19 sati, Crkva Sv. Donata). "Zlatna Penkala" dodjeljuje se jednom godišnje, a kandidate nominiraju predstavništva i ispostave Hrvatske turističke zajednice u svijetu i to u dvije kategorije: za najbolji tiskani materijal i najbolju TV ili radijsku emisiju. Ove je godine za Zlatnu penkalu nominirano 18 tiskanih radova, 11 televizijskih priloga te dva radio priloga s ukupno 20 tržišta. Dva najbolja rada dobit će Grand Prix nagradu, dok će ostalima biti uručena nagrada "Zlatna penkala" za najbolje reportaže na svojim tržištima.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Davor Marković

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙