FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS: prikupljeni potrebni potpisi za sve kandidate

PULA, 19. travnja 2013.(Hina) - IDS u koaliciji s HNS-om i Zelenima do danas u 16 sati prikupio je sve potrebne potpise potpore za kandidata za istarskog župana i za sve kandidate za gradonačelnike i načelnike u Istri, objavio je glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon na večerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli, naglasivši i kako je prikupljeno gotovo 10 posto više potpisa potpore nego prije četiri.

Rekao je da je, po podacima prikupljenim do 16 sati, IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego dobio 11.425 potpisa potpore građana, a potrebno je 2500 potpisa, te da je kandidat za pulskog gradonačelnika Boris Miletić dobio 1.672 potpisa, a potrebno je 900. "Do večeras ta brojka će biti još veća. Na terenu je 800-tinjak volontera, simpatizera i članova naše koalicije," istaknuo je Chiavalon dodavši kako već sada IDS-ovi kandidati imaju gotovo 10 posto više potpisa potpore nego što su imali prije četiri godine kad su prikupljali potpise.

Kandidat za pulskog gradonačelnika Boris Miletić poručio je kako se "Istrom neće upravljati iz Zagreba kao što se Pulom neće upravljati s Iblerovog trga". "Istrom će se upravljati u Istri a Pulom s Foruma. Protekli izbori za Europski parlament su to vrlo jasno dokazali, a mislim da su naši sugrađani, s obzirom na to da smo samo u jednom danu prikupili potrebne potpise za kandidaturu, također to poručili," zaključio je Boris Miletić.

"Očito ljudi vjeruju u naš program i mislim da imamo odličnu startnu poziciju pred izbore," rekao je Valter Flego, zadovoljan što građani Istre, kako je rekao, vjeruju u program "Platforma 7x7 – Za Istru koja radi". "Istra je danas jedna od najrazvijenijih regija Hrvatske, ali da može više i još bolje", poručio je.

Chiavalon je ocijenio da potpora koju su građani Istre iskazali svojim potpisima IDS-u i njegovim kandidatima daje IDS-u uvjerenje "u još jedan odličan izborni rezultat na izborima 19. svibnja".

Za pravovaljanost kandidatura potrebno je prikupiti 80 potpisa birača za općinskog načelnika i zamjenika u općinama do 1000 stanovnika, 100 potpisa birača za općinskog načelnika i zamjenika u općinama iznad 1000 stanovnika, 250 potpisa birača za gradonačelnika Pazina, Buzeta, Buja, Novigrada, 450 potpisa birača za gradonačelnika Poreča, Labina, Umaga i Rovinja, 900 potpisa birača za gradonačelnika Pule i zamjenike, a za župana i njegove zamjenike trebalo je prikupiti 2500 potpisa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙