FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS se priključio koaliciji IDS-HNS-Zeleni-BDSH

PULA, 10. travnja 2013.(Hina) - IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego danas je dobio potporu HSS-a koji se time priključio koaliciji IDS-HNS-Zeleni-BDSH u zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

Izrazivši zadovoljstvo tom suradnjom glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon naglasio je kako ova potpora ima još veći značaj jer stiže u trenutku IDS-ovog protivljenja Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, koji će, kako je rekao "trajno ugroziti opstanak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u Istri i ostatku Hrvatske".

"IDS je oduvijek upozoravao na činjenicu da se zakonom pogoduje isključivo velikim proizvođačima, dok će oni mali biti na gubitku", ustvrdio je Chiavalon dodavši kako je HSS očigledno u IDS "uvidio partnera koji se iskreno bori za obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Istarskoj županiji".

Predsjednik istarskog HSS-a Moreno Zuban kazao je kako su sagledali cjelokupnu gospodarsku i političku situaciji u Hrvatskoj, a posebno u Istri te odlučili iskazati potporu Valteru Flegu.

"Njegov je program dobar, pogotovo što se tiče poljoprivrede i turizma što je posebno važno našoj regiji. Zajednički ćemo se angažirati kako bi ostvarili projekte i stvorili bolje uvjete za nas i generacije koje će uslijediti", poručio je Zuban.

Kandidat za istarskog župana Valter Flego izrazio je zadovoljstvo HSS-ovom potporom istaknuvši kako IDS godinama radi velike napore kako bi se poboljšao položaj poljoprivrednika.

"Jasno je da mi u Istri ne možemo konkurirati količinama, ali možemo izvrsnošću i specijaliziranim proizvodima", zaključio je Valter Flego.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙