FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bevanda ne očekuje emigraciju Hrvata iz BiH nakon ulaska RH u EU

MOSTAR, 17. travnja 2013. (Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izrazio je očekivanje da Hrvati iz BiH neće odlučiti masovno napustiti tu zemlju nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju te da bi taj događaj trebao djelovati motivirajuće za sve u Bosni i Hercegovini.

"Ulazak Hrvatske u Europsku uniju je poticaj i motivacija za sve nas. Poruke koje je prošli tjedan uputio premijer Zoran Milanović i razgovori koje smo vodili međusobno bili su obilježeni otvorenošću i spremnošću da se svi kapaciteti stave na raspolaganje nama koji smo na putu k Europskoj uniji", rekao je Bevanda za medije u Mostaru.

Po njegovim riječima članstvo u Europskoj uniji neće dovesti do egzodusa Hrvata iz BiH. "Ja sam uvjeren da to neće biti tako. Konačno, stvoreno je takvo strateško stajalište s obje strane da je od vitalnog interesa opstanak i ostanak Hrvata u BiH", rekao je predsjedatelj Vijeća ministara i visoki dužnosnik HDZ-a BiH.

Po njegovim riječima zajedno s Hrvatskom stvoreni su uvjeti da se mladi ljudi školuju na Sveučilištu u Mostaru te da ostaju u ovoj zemlji. On očekuje i da će se nadići trenutačna gospodarska kriza te osigurati otvaranje novih radnih mjesta budući da je velik broj nezaposlenih jedan od najvećih problema s kojima se suočava ova zemlja.

Predsjedatelj Vijeća ministara izrazio je i očekivanje da će BiH što prije ispuniti uvjete kako bi mogla započeti pregovore s Europskom unijom o članstvu. Ustvrdio je da su hrvatske stranke u pregovorima pokazale kooperativnost za ispunjavanje presude Suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci kojim se traži otklanjanje diskriminacije prema predstavnicima manjina da se mogu kandidirati i biti birani na izborima na pozicijama člana Predsjedništva BiH i Doma naroda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙