FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lavrov: Uloga Prijatelja Sirije je negativna

ISTANBUL , 17. travnja 2013. (Hina/AFP) - Uloga koju igraju članovi skupine Prijatelji Sirije u sirijskom sukobu pokazala se negativnom, ocijenio je u srijedu u Istanbulu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, tri dana prije početka sastanka grupe u tom turskom gradu.

"Smatramo da taj proces na negativan način utječe na sporazum iz Ženeve" o načelima tranzicije u Siriji, rekao je Lavrov novinarima nakon sastanka sa svojim turskim kolegom Ahmetom Davutogluom.

Ženevskim planom, koji je u lipnju 2012. usvojila Grupa za akciju u Siriji (velike sile, Arapska liga, Turska, UN i EU) detaljno se razrađuju faze koje bi trebale omogućiti političku smjenu režima predsjednika Bašara al-Asada.

Rusija, koja nije dio grupe Prijatelji Sirije, smatra se jednom od posljednjih potpora sirijskom režimu te je dosad nekoliko puta blokirala usvajanje sankcija Vijeća sigurnosti UN-a protiv Damaska. Lavrov je u srijedu kazao kako bi vojna intervencija u Siriji samo ojačala poteze islamističkih grupa bliskih Al-Kaidi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙