FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGS: napis o Ivaniševoj mirovini - napad vladajućih u Rijeci

RIJEKA, 17. travnja 2013. (Hina) - Novinski tekst o nepripadnoj saborskoj mirovini političkom tajniku Primorsko-goranskoga saveza (PGS) Nikoli Ivanišu i kandidatu za gradonačelnika Rijeke te političke stranke jest napad organiziran u vladajućoj koaliciji u Rijeci sa SDP-om na čelu, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinstvo PGS-a.

Članica predsjedništva PGS-a Ana Trošelj istaknula je da Ivaniša podupiru svi članovi stranke, ali i mnogi građani koji su se, kako je navela, javljali PGS-u tim povodom.

SDP očito osjeća kako je došlo vrijeme da ne može sigurno računati na osvajanje vlasti u Rijeci pa se trudi svim sredstvima okaljati političke suparnike ili neprijatelje, kakvim ih oni drže, istaknula je Trošelj.

Dodala je da je napad na Ivaniša prekao novina pokrenut dan nakon izbora za Europski parlament kako bi SDP time pokušao skrenuti pozornost s rezultata. "Ovo više nalikuje na diktaturu nego na demokraciju", rekla je.

Nikola Ivaniš istaknuo je da je koalicija stranaka na vlasti u Rijeci sama okrenula novu stranicu odnosa s PGS-om iako je ta politička stranka, kako je rekao, uvijek bila konstruktivna oporba te će to i dalje biti ostane li u oporbi. Nakon ovoga više ništa ne može ostati isto i više nećemo biti jednostavan sugovornik, rekao je.

Na novinarsko pitanje na čemu temelji zaključak da iza novinskog teksta stoje SDP i koalicija na vlasti u Rijeci, Ivaniš je odgovorio da su novinama dokumente dostavili "ljudi kojima je stalo da se pokažu kao vjerni i pouzdani u izvršavanju obveza prema koaliciji".

"Ne postoji normalan način na koji se važan dokument iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje - riječke podružnice može naći u kuverti na novinarskom stolu", ocijenio je Ivaniš i dodao da je za to odgovoran čelnik te podružnice, a on pripada toj koaliciji.

U novinskome tekstu objavljeno je da je Ivaniš primao saborsku mirovinu od gotovo 14.000 kuna tijekom 2008. godine a nije na nju imao pravo jer je u tom razdoblju radio kao liječnik u vlastitoj poliklinici te je bio osiguranik HZMO-a. Ivaniš se dogovorio da 60.000 kuna tako primljenih mirovina vrati jednokratnom uplatom, a ostalo da plati u mjesečnim obrocima, stoji u novinskom tekstu.

Danas je Ivaniš ustvrdio kako su tvrdnje o nepripadnoj saborskoj mirovini laž jer u tom razdoblju nije primao plaću ni honorar i nije bio osiguranik HZMO-a. "Za mene nitko nije plaćao mirovinsko osiguranje", istaknuo je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙