FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DSU se pridružio koaliciji HSLS-HSS-Zelena lista

ZAGREB, 17. travnja 2013. (Hina) - Demokratska stranka umirovljenika (DSU) danas se pridružila koaliciji HSLS-HSS-Zelena lista te izrazila podršku kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika te koalicije Vladimiru Ferdeljiju.

"Opredijelili smo se za koaliciju za koju duboko vjerujemo da će polučiti izvrstan rezultat u Zagrebu", istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik DSU-a Milivoj Tičarić.

Napomenuo je da je DSU pristupio koaliciji jer smatra da je ona dobra i iz razloga što vjeruju kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika Vladimiru Ferdeljiju. Njegov program ocijenio je "jednim od najboljih programa koji se u zadnjih 15-ak godina pojavio na području Grada Zagreba".

Tičarić je podsjetio je da Demokratska stranka umirovljenika postoji od 2001. te ustvrdio da nisu jedni od stranaka "koje su se davno stavile pod skute velikih, pod lijeve iil desne", već stranka koja djeluje samostalno te razmišlja umjereno i na dobrobit umirovljenika i onih koji u ovoj krizi žive teško".

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Vladimir Ferdelji izrazio je zadovoljstvo time što se savez širi i to na ona područja za koja im mnogi zamjeraju da nisu pokrivena.

"Mnogi plaše umirovljenike da će socijalna skrb biti manja i da će dostići niži nivo zaštite umirovljenika. Ova stranka je garant ne samo ćemo zadržati nivo socijalne zaštite i rješavanja problema umirovljenika, već ga i povećati", dodao je.

Istaknuo je da je u pripremi nova deklaraciju o sugrađanima koja će im omogućiti bolji materijalni položaj, a neće biti na štetu ekologije i umirovljenika. Pozvao je građane da se u što većem broju odazovu na izbore.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je da očekuju da će uz pomoć DSU-a ostvariti bolji rezultat od onog što im zadnje ankete daju te da će njihov kandidat biti u drugom krugu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙