FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS i HSLS očekuju jednog zastupnika u EP-u

ZAGREB, 14. travnja 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg i predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor istaknuli su večeras kako očekuju da bi njihova lista mogla dati barem jednog zastupnika u parlament Europske unije.

Komentirajući slabi odaziv birača na izbore Hrg je kazao kako „očito da je netko kad je procjenjivao samostalni datum izbora za zastupnike u EU parlament mogao misliti i znati da će biti ovako slab odaziv birača, da neće biti interesa pogotovo zato što se provela tako loša kampanja i tako loša najava“.

„Očito je bilo tendenciozno rađeno kako bi bio što manji odaziv birača i kako bi se probalo uloviti onda na jednom malom uzorku što bolji postotak i dobiti što veći broj europarlamentaraca“, izjavio je Hrg večeras u Središnjici HSS-a u Zagrebu gdje HSS/HSLS čeka rezultate izbora. Hrg je ustvrdio kako je to „uludo potrošen novac“ i „velika pljuska hrvatskih građana predsjedniku Republike Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću“.

Istaknuo je i kako imaju veliki broj članova, trudili su se, izlaznost je malo. „Vjerujem da ćemo prijeći prag i očekujem barem jednog parlamentarca“, istaknuo je predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je da je odaziv dvadesetak posto birača „poraz državne politike“, prije svega premijera Milanovića koji je predložio ovaj datum, ali i predsjednika Josipovića koji je prihvatio ovaj loš datum od strane premijera i vladajuće koalicije.

„Ovi su se izbori – to se potvrđuje ovom izlaznošću morali održati zajedno s lokalnim izborima gdje bi izlaznost bila oko 50 posto, a ovako i prije ulaska u Europsku uniju smo se odmah na početku osramotili“, ustvrdio je Darinko Kosor.

„I to smo se osramotili prije svega radi loše državne politike i radi njihovih jeftinih politikanskih špekulacija za ulazak nekoliko njihovih zastupnika u Europski parlament, i to na godinu dana“, ustvrdio je. Dodao je kako je to najniža izlaznost u svim zemljama Europske unije. „Hrvatska uvijek u nečemu mora biti prva, ali nažalost samo po lošem“, rekao je.

Govoreći o očekivanim rezultatima izbora, Kosor je rekao kako oni na nekih 700.000 birača koji će očito izaći na ove izbore očekuju da mogu dosegnuti sedam posto, znači negdje preko 45.000 glasova će garantirati jednog zastupnika u EU parlamentu. „Po rezultatima koje sad dobivamo sa biračkih mjesta uvjeren sam da će naša koalicija biti među prve četiri liste, a vidjet ćemo koliko ćemo glasova skupiti“, kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙