FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šimić: gradska uprava ne provodi odluke Gradskog vijeća

OSIJEK, 17. travnja 2013.(Hina) - Vijećnik osječkog Gradskog vijeća Miroslav Šimić pozvao je danas građane da pri legalizaciji građevinskih objekata ne plaćaju komunalni doprinos po rješenjima koje dobiju iz Gradske uprave, a koja ne želi priznati odluku Vijeća od 19. veljače, kojom je taj doprinos smanjen.

Šimića je nova vijećnička većina, 19. veljače izabrala za novoga predsjednika Gradskoga vijeća, nakon što je prethodno razriješen Josip Vrbošić iz HDSSB-a, a nakon toga vijeće je donijelo odluku o smanjivanju komunalnog doprinosa, pri legalizaciji građevinskih objekata.

Ministarstvo uprave je, u odgovoru na Šimićev upit o legalnosti ovih odluka, prošlog tjedna izvijestilo da su sve odluke na toj sjednici donesene u skladu s odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, odnosno propisanom većinom vijećnika.

Na konferenciji za novinare Šimić je kazao kako osječka Gradska uprava ne provodi odluku Vijeća o smanjivanju komunalnog doprinosa pa bi građani, koji žele legalizirati svoje nekretnine, zbog nečijeg inata to morali učiniti po višestruko većim iznosima.

Izvijestio je kako će na internetskoj stranici www.gogo.hr biti istaknute prave cijene komunalnog dorpinosa po pojedinim gradskim zonama te pozvao građane da komunalni doprinos ne plaćaju po cijenama iz Gradske uprave, nego po cijenama koje će biti navedene na toj stranici te u službenim dopisima, koje će uputiti kao predsjednik Gradskog vijeća.

Na novinarski upit je li, temeljem mišljenja Ministarstva uprave, pokrenuo odgovarajući upravni postupak Šimić je kazao kako je, zbog stava Gradske uprave da odgovor, koji mu je uputilo Ministarstvo uprave nije upravni akt nadzora i nema obvezujuću snagu, Ministarstvu poslao dopis da isti dokument donese kao odluku, a ako ni nakon toga situacija ne bude riješena, pokrenut će postupak upravnog nadzora.

Na upit novinara što će se dogoditi ako građani plate komunalni doprinos po nižim cijenama, a nakon toga grad protiv njih pokrene ovrhu, Šimić je kazao kako jamči da je Gradsko vijeće donijelo legalnu i pravovaljanu odluku o smanjivanju doprinosa. Dodao je da bi se moglo dogoditi suprotna situacija, da građani koji eventualno plate doprinos po većoj cijeni, naknadno tuže grad te naplate i kamatu.

Šimić je konferenciju za novinare održao ispred ulaza u Gradsku upravu, iako se, kako tvrdi, s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom usmeno dogovorio o održavanju konferencije u Gradskoj upravi. Zaštitar na ulazu poručio mu je kako u Gradskoj upravi trenutno nema slobodnih prostorija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙