FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki Crveni križ uključen u program borbe protiv trgovanja ljudima

OSIJEK, 20. ožujka 2013.(Hina) - Osječko društvo Crvenog križa predstavilo je danas na konferenciji za novinare rezultate prošlogodišnjeg rada i program rada za ovu godinu koji se odnosi na upoznavanje građana s opasnošću od mina, spašavanje ljudi na vodi i ekološku zaštitu voda te na problem trgovanja ljudima.

Ravnatelj osječkoga Crvenog križa Marko Đukić rekao je da se važan dio programa za ovu godinu odnosi na program prevencje trgovanja ljudima i program pomoći trgovanja ljudima.

"Nažalost, procjene nekih stručnjaka govore da se više novca zarađuje u ovom segmentu nego u trgovini drogom ili oružjem", rekao je Đukić i dodao kako je iznimno važno biti spreman suočiti se s tim problemom.

Među posebno važnim aktivnostima prošle godine Đukić je istaknuo organiziranje pučke kuhinje, što će se nastaviti i ove godine. Kapacitet pučke kuhinje je tisuću obroka na dan, a financijski joj pomažu grad Osijek i Centar za socijalnu skrb.

Prošle godine u Osijeku je prosječno bilo 153 korisnika na dan, a pripremljeno je 44.000 obroka. Pripremljeno je još 1500 obroka za potrebe Općinskog društva Crvenog križa Darde te 10.000 obroka za program Udruge "Oaza" iz Beloga Manastira, ukupno više od 56.000 obroka.

Osječki Crveni križ prošle je godine organizirao besplatan boravak u odmaralištima Crvenog križa za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, gdje se provodi organizacija nastave u prirodi i oporavak. Za 112 djece iz socijalno ugroženih obitelji potrošeno je oko 116.000 kuna, rekao je Đukić.

Dodao je kako će i ove godine osječki Crveni križ nastaviti sve aktivnosti usmjerene prema pomoći čovjeku u nevolji, a s obzirom na iznimno teško gospodarsko i socijalno stanje u gradu i šire, uloga Crvenog križa bit će i te kako važna za mnoge građane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙