FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 16. travnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Košarkaši Cibone, Cedevite i Kvarner 2010 ostvarili su pobjede u susretima 6. kola Lige za prvaka prvenstva Hrvatske. Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Split 79:61, Cedevita je u Šibeniku bila bolja od Jolly JBS-a 85:68, dok je Kvarner u Rijeci pobijedio Zagreb 80:66. Na ljestvici vodi Cibona s maksimalnih šest pobjeda, dok je na drugom mjestu Cedevita s pet pobjeda i jednim porazom.

ZAGREB - Prva utakmica finala Challenge kupa za rukometašice između hrvatske ekipe Fantasyland Samobor i češkog DHK Banik Mosta igrat će se 4. ili 5. svibnja u Samoboru, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Banik Mostu određeno je ždrijebom u sjedištu Europske rukometne federacije (EHF) u Beču. Poznati su domaćini prvih utakmica i u ostalim kupovima. Tako će se prvi susret finala Lige prvakinja između Larvika i Gyora igrati u Norveškoj, a uzvrat je u Gyoru.

ZAGREB - U Nyonu je danas održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina za odlazak na Svjetsko prvenstvo nogometašica koje će se 2015. godine održati u Kanadi. Hrvatska ženska vrsta igrat će u skupini 1 protiv Slovenije, Slovačke, Irske, Rusije i Njemačke. Reprezentacije su podijeljene u sedam skupina po šest ekipa - prvoplasirane će izboriti direktan plasman na SP, dok će četiri najbolje drugoplasirane selekcije igrati dodatne kvalifikacije za još jedno mjesto koje vodi u Kanadu. Kvalifikacije će se igrati od 21. rujna 2013. do 17. rujna 2014. godine, dok će se doigravanje za dodatno mjesto igrati od 25. listopada 2014. do 27. studenoga 2014. godine. Braniteljice naslova svjetskih prvakinja su nogometašice Japana koje su trijumfirale u Njemačkoj 2011. godine.

MOSKVA - Ruski atletski savez (VFLA) najavio je pojačane mjere sigurnosti na svjetskom atletskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Moskvi nakon terorističkog napada na maratonu u Bostonu. "Nakon događaja iz Bostona sigurnosne mjere na svjetskom prvenstvu će sasvim sigurno biti pojačane. Sigurnost natjecatelja i gledatelja na našim natjecanjima je uvijek na najvišem mogućem nivou. Međutim, moramo uzeti u obzir posljednje događaje i način na koji su izvedeni," kazao je predsjednik VFLA-a Valentin Balahničov. Rusi su najavili kako će svjetsko prvenstvo u Moskvi od 10. do 18. kolovoza imati 'tri sigurnosna nivoa'. Prvi će činiti Federalna sigurnosna služba (FSB) i policija, zatim gradske sigurnosne službe, te na kraju osiguranje na stadionu i oko njega. "Maraton koji se trči gradskim ulicama zahtjevat će dodatnu zaštitu," kazao je Balahničov. Ruski ministar sporta Vitalij Mutko također, je naglasio kako će sigurnosne mjere biti dodatno pojačane.

"Rusija će u bliskoj budućnosti organizirati nekoliko velikih natjecanja tako da je ovo za nas ozbiljan alarm," rekao je Mutko. Rusija će u veljači 2014. organizirati Zimske olimpijske igre u Sočiju, a 2018. svjetsko nogometno prvenstvo.

BERLIN - Predsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamine Diack osudio je teroristički napad na bostonskom maratonu nazvavši ga 'užasnim kukavičkim činom'. "Ovaj monstruozni, kukavčki čin udarac je u samo srce najslobodnijih od svih ljudskih aktivnosti. Čvrsto podržavamo organizatore Bostonskog maratona i osuđujuemo ovaj luđački napad," kazao je Diack. Predsjednik IAAF-a je naglasio da je ono što ovaj napad čini neshvatljivim činjenica da se maratoni diljem svijeta trče iz osjećaja solidarnosti i ljudske velikodušnosti. Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge izrazio je sućut obiteljima žrtava. "Misli cijelog olimpijskog pokreta su uz žrtve, njihove obitelji i prijatelje," kazao je Rogge dodavši kako je 'maraton jedinstvena, skoro čarobna manifestacija koja ujedinjuje različite kulture."

PARIZ - Prema vijestima koje dolaze s Parka Prinčeva vodstvo francuskog nogometnog prvoligaša Paris Saint-Germaina ovoga ljeta želi angažirati zvijezde Manchester Uniteda Waynea Rooneyja i Nanija za koje je spremno odvojiti 50 milijuna eura. PSG je za engleskog napadača pripremio 30 milijuna eura, a za portugalskog krilnog igrača 20 milijuna eura. "Dolazak Rooneyja je gotova stvar. Iz pouzdanih izvora sam doznao kako će engleski napadač od idućeg ljeta igrati za PSG," kazao je bivši sportski savjetnik pariškog kluba Michel Moulin. Rooneyja je nedavno u Pariz pozvao i najbolji igrač PSG-a Zlatan Ibrahimović. "Ukoliko želi postati dio najboljeg nogometnog projekta Rooney će preseliti u PSG. On je jedan od deset najboljih napadača na svijetu," kazao je Ibrahimović.

DORTMUND - Nekoliko stotina navijača Borusije Dortmund dvije noći je kampiralo kako bi kupilo preostale slobodne ulaznice za polufinalni ogled Lige prvaka protiv Real Madrida. Nije precizirano koliko je ulaznica pušteno u prodaju, no svaki je navijač mogao kupiti samo dvije ulaznice, tako da su mnogi ostali praznih ruku. "Nismo se nadali tolikom interesu za ulaznice. Ovo nam je lekcija koja nas je naučila da više ne dajemo ulaznice u slobodnu prodaju," kazao je predsjednik kluba Hans-Joachim Watzke. Jedan od navijača koji se nakon dva dana čekanja domogao ulaznica nije skrivao oduševljenje. "Čekao sam ispred prodajnog mjesta od nedjelje. Borio sam se za njih dva dana, bilo je teško, ali se isplatilo," kazao je Daniel Schrader. Borussija Dortmund igra na stadionu Westfalen koji prima 80.720 gledatelja i praktički svaku utakmicu je rasprodan do posljednjeg mjesta. Međutim, za Ligu prvaka kapacitet je smanjen na 65.000 mjesta jer Uefa ne dozvoljava stajaća mjesta. Prva utakmica polufinala Lige prvaka između Borussije Dortmund i Real Madrida na rasporedu je 24. travnja.

BARCELONA - Španjolski nogometni div Barcelona već 300 utakmica u nizu u svim natjecanjima ima veći posjed lopte od svojih suparnika. Gotovo nevjerojatna serija traje od svibnja 2008. godine, a Barca je imala veći posjed lopte u 185 ligaških utakmica, 62 susreta u Ligi prvaka, 39 u Kupu Kralja, osam u španjolskom Superkupu, četiri na klupskom prvenstvu svijeta, te u dvije utakmice europskog Superkupa. Posljednji klub koji je u dvoboju s Barcelonom imao već posjed lopte bio je Real Madrid u 7. svibnja 2008. godine kada je okončao utakmicu sa 50.5 % posjeda lopte.

RIM - Francuz Maxime Bouet, član momčadi Ag2R nalazi se u vodstvu nakon današnje dvije polu-etape na biciklističkoj utrci Giro del Trentino, dok je jedini hrvatski predstavnik Kristijan Đurasek (Lampre - Merida) na 46. mjestu sa više od šest minuta zaostatka. Drugo i treće mjesto s identičnim rezultatom kao i vodeći, drže Čeh Josef Cerny (Polsat Polkowice) i Kolumbijac Michael Rodriguez Galindo (Colombia) U srijedu je na rasporedu druga etapa, 224. kilometara dugačka dionica od Silliana do Vetriolo Terma.

BUKUREŠT - Nogometaši rumunjskog prvoligaša Rapida iz Bukurešta započeli su štrajk zbog neisplaćenih plaća i neće igrati u subotu u ligaškom ogledu protiv Viitorula Constante. "Prekinuli smo s treninzima i nećemo igrati iduću utakmicu u prvenstvu," potvrdio je kapetan Daniel Pancu. Lokalni mediji prenose kako nogometaši Rapida već mjesecima primaju samo deset posto plaće, a klub je na rubu bankrota. Trostruki prvak Rumunjske trenutačno se nalazi na sedmom mjestu na ljestvici. Rapid je od 2006. u rukama Georgea Coposa, jednog od najbogatijih Rumunja.

Predsjednik Rumunjske nogometne lige Dumitru Dragomir nedavno je istaknuo kako je nekoliko rumunjskih klubova na rubu propasti zbog nagomilanih dugova.

MOSKVA - Ruski dizački savez kaznio je osmoricu tamošnjih dizača utega zbog kršenja antidopinških pravila, objavila je Ruska antidopinška agencija (RUSADA) ne navodeći detalje zbog čega su te suspenzije izrečene. Najlošije je prošao Denis Širjakov kojemu je izrečena doživotna zabrana nastupa, Maksim Matvejev je dobio četiri godine zabrane, dok su ostala šestorica kažnjena sa po dvije godine. U posljednje vrijeme u Rusiji su pooštrene mjere u borbi protiv dopiga nakon što su dužnosnici Svjetske antidopinške agencije kritizirali preveliku blagost Rusa prema varalicama. Prije nekoliko godina Međunarodni dizački savez zaprijetio je Rusiji izbacivanjem s međunarodnih natjecanja zbog toga što je nekoliko ruskih dizača bilo pozitivno na doping kontrolama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙