FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 3. travnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

MONTERREY - Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Monterreyu, nakon uspješno odrađenih kvalifikacija Mrdeža je u 1. kolu svladala Ruskinju Dariju Gavrilovu sa 6-4, 6-2. U 2. kolu Mrdeža će igrati protiv Ruskinje Anastazije Pavljučenkove.

Na turniru u Monterreyu nastupa i naša najbolje rangirana igračica Donna Vekić koja će u 2. kolu igrati protiv Poljakinje Urszule Radwanske.

ZAGREB - U prvim susretima drugog kola Lige za prvaka košarkaškog prvenstva Hrvatske pobjede su upisali Cibona i Kvarner 2010. Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Zadar 82:76, dok je Kvarner 2010 na riječkoj Kozali bio bolji od Alkara 87:82. "Vukove" su do pobjede predvodili Darryl Eugene Strawberry sa 16 koševa i četiri asistencije, Sandro Nicević sa 14 koševa, te Dario Šarić sa 12 koševa i sedam skokova, dok su kod gostiju najbolji bili Franko Kaštropil sa 16 koševa i 16 skokova, te Goran Vrbanc sa 15 koševa. U drugom dvoboju Kvarner 2010 je bio bolji od Alkara 87:82. Najefikasniji igrači u domaćim redovima bili su Bojan Krivec i Ivica Radić sa po 19 koševa. U sinjskim redovima najbolji su bili Slavko Modrić sa 24 i Željko Župić sa 16 koševa.

U srijedu su na rasporedu preostale dvije utakmice 2. kola, a sastaju se Zagreb - Cedevita, te Split - Jolly JBS.

SPLIT - Zbog vrlo loših vremenskih uvjeta i stanja travnjaka stadiona u Koprivnici odgođena je prva utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa što se između Slaven Belupa i Hajduka trebala igrati u srijedu u 19 sati. Kako se pojašnjava travnjak su tijekom večeri pregledali predstavnici Slaven Belupa i Hajduka, a s obzirom na to da se ni za srijedu ne najavljuju povoljniji uvjeti, dvoboj je morao biti odgođen. Slaven Belupo i Hajduk će odgođenu utakmicu odigrati u iduću srijedu 10. travnja u 19 sati.

MUENCHEN - U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Bayern je na Allianz Areni pred 68.000 gledatelja pobijedio Juventus 2:0 načinivši veliki korak prema plasmanu u polufinale. Golove za bavarski sastav zabili su David Alaba u 25. sekundi utakmice, te Thomas Mueller u 63. minuti na asistenciju našeg Marija Mandžukića. Hrvatski napadač igrao je do 89. minute kada ga je zamijenio Mario Gomez. Uzvratni susret je 10. travnja u Torinu.

PARIZ - U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka PSG i Barcelona su pred 48.700 gledatelja na Parku Prinčeva odigrali bez pobjednika 2:2. Golove za pariški sastav postigli su Zlatan Ibrahimović (80) i Blaise Matuidi (90+4), a za goste Lionel Messi (38) i Xavi (89-11m). Uzvratni susret je 10. travnja na Camp Nou.

BARCELONA - Najbolji svjetski nogometaš, zvijezda Barcelone Lionel Messi zbog ozljede butnog mišića desne noge koju je zadobio tijekom prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Paris SG-a u utorak najvjerojatnije će izbivati s travnjaka tri tjedna, objavili su iz kluba. Messi će kasnije danas obaviti sve preglede nakon kojih će biti poznata prava priroda njegove ozljede. Osim Messija, Barcelona je utorak u Parizu ostala bez još jednog člana svoje početne postave, Javiera Mascherana, koji će zbog ozljede ligamenata koljena izbivati s travnjaka mjesec i pol dana.

MUENCHEN - Veznjak njemačkog nogometnog velikana Bayerna iz Muenchena Toni Kroos zbog ozljede desnog kuka koju je zadobio tijekom prvog četvrtfinalnog susreta Lige prvaka protiv Juventusa odigranog u utorak u Muenchenu, a kojega je Bayern dobio sa 2-0, mogao bi pauzirati čak dva mjeseca, što znači da je ova sezona za njega završena, objavio je liječnik bavarskog sastava Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt.

"Ozljeda je teža no što se to činilo u prvom trenutku. Ovo je veliki udarac za nas jer će se u sljedeća dva mjeseca odlučivati o trofejima", rekao je trener Bayerna Jupp Heynckes.

Bayern je vodeći na ljestvici Bundeslige sa 20 bodova više od druge Borussije iz Dortmunda sedam kola prije kraja, te je praktički već osigurao naslov, u njemačkom je Kupu stgao do polufinala gdje će za dva tjedna igrati protiv Wolfsburga, dok ima ambiciju osvojiti i Ligu prvaka u kojoj je prošle sezone stigao do finala.

MIAMI - Košarkaši New York Knicksa po treći su put u četvrtom ovosezonskom dvoboju svladali aktualne NBA prvake Miami Heat, ovoga puta kao gosti sa 102-90, a sjajnu je večer imao Carmelo Anthony koji je sa 50 poena izjednačio svoj najbolji učinak karijere. U momčadi Heata drugu utakmicu zaredom nije bilo LeBrona Jamesa, kojega muči zatezanje mišića, te Dwyanea Wadea i Marija Chalmersa zbog ozljeda gležnja, ali za razliku od nedjelje kada su prvaci i bez njih trojice uspjeli slaviti u San Antoniju, ovoga puta su naletjeli na iznimno raspoloženog Anthonyja.

Los Angeles Lakersi su u dvoboju protiv izravnog konkurenta za osmo mjesto na Zapadu i plasman u doigravanje Dallas Mavericksa ostvarili uvjerljivu 101-81 pobjedu. Lakersi su se sada poravnali na osmom mjestu Zapada s Utah Jazzom, oba sastava imaju omjer pobjeda i poraza 39-36, dok 10. Dallas s omjerom 36-38 ima osjetan zaostatak. U poluvremenu utakmice upriličena je svečanost tijekom koje su Lakersi odali počast Shaquilleu O'Nealu umirovivši njegov dres s brojem 34 koji je podignut pod svod Staples Centera, a na terenu je briljirao Kobe Bryant ostvarivši svoj 19. "triple-double" učinak u karijeri. Bryant je ubacio 23 koša, te dodao po 11 skokova i asistencija.

NEW YORK - Rezultati susreta američke profesionalne košarkaške NBA lige igranih u utorak:

Miami - New York 90-102

LA Lakers - Dallas 101-81

Washington - Chicago 90-86

PITTSBURGH - Pobjednički niz hokejaša Pittsburgh Penguinsa u NHL ligi zaustavljen je na brojci 15 u utorak nakon što su izgubili na svom ledu od ove sezone slabašnih Buffalo Sabresa sa 1-4. Pensima je ovo bio prvi poraz još od 28. veljače kada su ih također sa 4-1 svladali Carolina Hurricanesi, a sa 15 pobjeda u nizu ostali su za dvije "kratki" klupskog, ali i rekorda lige kojega su postavili u sezoni 1992/93. kada su u svojim redovima imali velikane poput Marija Lemieuxa i Jaromira Jagra.

NEW YORK - Rezultati utakmica američko-kanadske profesionalne NHL lige u hokeju na ledu igranih u utorak:

Pittsburgh - Buffalo 1-4

Tampa Bay - Florida 2-3 (kazneni udarci)

Phoenix - Los Angeles 3-1

Nashville - Colorado 3-1

Boston - Ottawa 3-2

NY Islanders - Winnipeg 5-2

Carolina - Washington 3-5

BEČ - Hokejaši KAC-a iz Klagenfurta nadomak su 30. naslova prvaka Austrije nakon što su u finalu ovogodišnjeg doigravanja EBEL lige poveli sa 3-0 u pobjedama protiv Vienna Capitalsa, te ih do osvajanja naslova dijeli još samo jedan uspjeh. U trećoj utakmici igranoj u utorak kasno navečer KAC je slavio u Beču sa 4-0 (2-0, 2-0, 0-0). Golove za KAC postigli su Hundertpfund (16), Siklenka (17, 21) i Scofield (29). KAC bi do novoga naslova, prvog nakon 2009. godine, mogao doći već u petak kada je na programu četvrta finalna utakmica i to u Klagenfurtu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙