FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strabag se povlači iz natječaja za gradnju metroa u Saudijskoj Arabiji

BEČ, 16. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Austrijska građevinska tvrtka Strabag potvrdila je u utorak da se povukla iz natječaja za gradnju novog metroa u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, na koji se prijavila kao vodeće tvrtka u sklopu međunarodnog konzorcija.

"Zbog složenosti projekt nije prošao naše kriterije selekcije", napisala je glasnogovornica Strabaga putem e-maila Reutersu, potvrdivši izvješće u austrijskom gospodarskom listu WirtschaftsBlattu.

Gradski ured Rijada za prostorno uređenje i razvoj grada nije objavio vrijednost projekta, ali gradnja metroa obično stoji milijarde eura.

U srpnju prošle godine u uži izbor ušla su četiri konzorcija. Uz Strabag, koji se sada povukao, na čelu preostala tri nalaze se kanadski Bombardier, francuski Vinci i španjolski FS Engineering i Construction.

Konzorcij koji je predvodio Strabag obuhvaća talijanski Ansaldo STS, švicarski Stadler Rail, indijski Larsen & Toubro, britanski Hyder Consulting i američki WorleyParsons.

Sustav javnog prijevoza u Saudijskoj Arabiji slabo je razvijen a Rijad bilježi velike prometne čepove u većem dijelu dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙