FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 15. travnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MONTE CARLO - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić preskočio je prvu prepreku na ATP teniskom turniru iz Masters serije u Monte Carlu. Nakon dva sata igre Čilić je pobijedio Argentinca Horacia Zeballosa 6-2, 6-7 (6), 6-2. Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda 24-godišnjeg hrvatskog tenisača. Prvu je ostvario prije dvije godine u Munchenu. U drugom kolu Čilića, koji je postavljen za devetog nositelja, očekuje bolji iz susreta Južnoafrikanca Kevina Andersona i Poljaka Jerzyja Janowicza.

MOSKVA - U derbiju začelja ruskog nogometnog prvenstva Alania Vladikavkaz je na svom travnjaku pobijedila Mordoviju Saransk 3:1 i ostala u igri za prvoligaški spas. Za poražene je cijeli susret odigrao povremeni hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović. Junak utakmice bio je bivši igrač Real Madrida i Evertona Nizozemac Royston Drenthe koji je postigao sva tri gola za domaćine (10-11m, 44, 89), dok je strijelac za goste bio je Ruslan Muhametšin (49). U posljednjim trenucima susreta došlo je do velike gužve u kojoj su sudjelovali praktički svi igrači obiju momčadi. Kada se situacija smirila sudac je isključio Gabulova kod Alanije, te gostujućeg veznjaka Perendije, te pokazao još šest žutih kartona. Dujmović je u Mordoviji na posudbi iz moskovskog Dinama, a ove sezone je upisao 20 nastupa. Na ljestvici vodio moskovski CSKA sa 56 bodova ispred Zenita sa 50 i Anži Mahačkale sa 46 bodova. Mordovija i Alanija drže posljednja dva mjesta sa po 16 bodova, četiri manje od zone ispadanja.

BOSTON - Etiopljanin Lelisa Desisa i Kenijka Rita Jeptoo pobjednici su 117. izdanja bostonskog maratona na kojem je ove godine nastupilo 24,662 trkača. Desisa je pobjedu ostvario s rezultatom 2:10:22 pobijedivši u neizvjesnoj završnici Kenijca Micaha Koga (2:10:27) i sunarodnjaka Gebregziabhera Gebremariama (2:10:28). Amerikanac Jason Hartmann je baš kao i prošle godine ponovo bi četvrti. U ženskoj konkurenciji Rita Jeptoo je pobijedila s rezultatom 2:26:25 ostvarivši svoju drugu pobjedu u ovom gradu nakon 2006. Druga je bila Etiopljanka Meseret Hailu (2:26:58), a treće mjesto pripalo je Kenijki Sharon Cherop (2:27:01).

ZAGREB - Reprezentacija Belgije ostvarila je i drugu pobjedu na svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu Divizije II skupine A koje se održava u Zagrebu. Danas je na ledu Doma sportova pobijedila Srbiju 4:0 (1:0, 0:0, 3:0). Golove za Belgiju koja je u prvom kolu pobijedila Island 4:1, postigli su Jens Engelen (14:04), Ben Vercammen (43:19, 49:34) i Mitch Morgan (53:19). Sjajnu predstavu pružio je i belgijski vratar Bjorn Steijlen sa 30 obrana. U prvom susretu današnjeg programa Island je pobijedio Australiju 3:2 nakon izvođenja kaznenih udaraca. U regularnom dijelu utakmica je završila 2:2. Island je vodio 2:0 golovima Robina Hedstroma (4:51) i Petura Maacka (6:24), no Australija je uspjela izjednačiti, a strijelci su bili Cameron Todd (7:49) i Darren Corstens (48:34). Prilikom izvođenja kaznenih udaraca jedini je gol zabio Emil Alengaard u četvrtoj seriji. U posljednjem susretu 2. kola večeras se sastaju Hrvatska i Španjolska.

PARIZ - Organizatori Roland Garrosa povećali su nagradni fond drugog teniskog Grand Slam turnira sezone koji počinje idućeg mjeseca u Parizu sa 18,8 na 22 milijuna eura. Povećane su i nagrade za ukupni trijumf, pa će tako pobjedniku u muškoj, ali i pobjednici u ženskoj konkurenciji pripasti po 1,5 milijuna eura što je za 250.000 eura više nego prošle godine. Za 25 posto su porasli bonusi za plasman u drugo, treće i četvrto kolo. Niti oni koji ispadnu već u prvom kolu neće kući praznih ruku. Poraz u prvom kolu donosi 21.000 eura. "Bolja preraspodjela novca donijet će još zadovoljnije igrače i igračice. Gledano kroz postotke najveći porast, i to od 25 posto, je za pobjede u drugom, trećem i četvrtom kolu," kazao je direktor Roland Garrosa Gilbert Ysern. Francuzi planiraju do 2016. povećati nagradni fond za ukupno deset milijuna eura.

RIM - Kapetan talijanskog nogometnog velikana Rome Francesco Totti (36) najavio je kako neće otići u 'nogometnu mirovinu' dok ne stigne do brojke od 300 golova u Serie A. Totti je u 20 godina koliko igra za rimski klub zabio 227 golova i drugi je najbolji strijelac u povijesti talijanskog nogometa. Više golova od njega zabio je tek Silvio Piola koji je u dresu Lazia, Juventusa i Torina zabio 274 gola. "Premda se to čini nestvarnim uvjeren sam kako bi mogao doći do te brojke. Da sam igrao kao napadač već odavno bi stigao do brojke od 300 golova," kazao je Totti. Totti je u dresu Rome debitirao 28. ožujka 1993. u susretu protiv Brescie.

LONDON - Amerikanac Tiger Woods i dalje se nalazi na prvoj poziciji ljestvice najboljih golfera svijeta. Woods vodi s prosjekom bodova 12.17, na drugom mjestu je Rory McIlroy iz Sjeverne Irske (10.88), dok je treći Australac Adam Scott (7.92). Woods vodi i na ljestvici zarada na PGA Touru. Woods je u 2013. godini na turnirima zaradio 4,1 milijun dolara, na drugom mjestu je njegov sunarodnjak Brandt Snedeker sa zaradom od 3,1 milijun dolara, dok je treći još jedan Amerikanac Matt Kuchar sa zaradom od 2,4 milijuna dolara.

TBILISI - Predsjednik Gruzijskog nogometnog saveza Zviad Sichinava predložio je formiranje zajedničke nogometne lige sa susjednim državama Azerbajdžanom i Kazahstanom. "Ovo je za sada samo prijedlog, jer moramo dobiti podršku naših susjeda," kazao je Sichinava, no nije precizirao koliko bi klubova igralo novu ligu i kada bi ona startala. Trenutačno sve tri zemlje imaju lige sa po 12 klubova. Kazahstansko prvenstvo počinje u ožujku i traje do studenog, dok se Gruzija i Azerbajdžan pridržavaju europskog nogometnog kalendara. Koncem prošle godine sličnu incijativu pokrenulo je i nekoliko ruskih klubova s ciljem formiranja zajedničko ruske-ukrajinske lige. Za formiranje nove lige bili su Zenit, Anži i CSKA. Zajedničku ligu je podržala i vodeća ruska naftna kompanija Gazprom koja je pokazala interes za glavnog sponzora lige. No, protiv lige oglasili su se čelnici Ruskog i Ukrajinskog nogometnog saveza kao i Uefa i Fifa.

ATENA - Prvi put u 89-godišnjoj povijesti kluba grčki nogometni prvoligaš AEK nalazi se na rubu ispadanja u drugu ligu. AEK se našao na rubu ponora nakon što su njegovi navijači u 87. minuti prekinuli utakmicu 29. kola protiv izravnog konkurenta za prvoligaški spas Panthrakikosa u trenucima dok su gosti vodili 1:0. Razočarani navijači AEK-a utrčali su na teren i počeli loviti svoje igrače koji su pobjegli u svlačionicu. Situacija se smirila tek nakon što je policija dovela dodatne snage, no sudac je prekinuo utakmicu. AEK se trenutačno nalazi na pretposljednjem, 15. mjestu sa 30 bodova koliko ima i Panthrakikos na 14. poziciji koja osigurava prvoligaški spas. Međutim, ukoliko Grčki nogometni savez registrira utakmicu pobjedom Panthrakikosa, AEK će kolo prije kraja imati nedostižan zaostatak i prvi put u povijesti preselit će u drugu ligu. AEK je osnovan 1924. godine i 11 puta bio je prvak Grčke, dok je 13 puta osvojio nacionalni kup.

MADRID - Rukometni izbornik Španjolske, svjetskog prvaka 2013., Valero Rivera objavio je u ponedjeljak da podnosi ostavku na tu funkciju kako bi preuzeo vođenje druge nacionalne izabrane vrste, najvjerojatnije Katara. "Odlučio sam okončati svoju funkciju španjolskog izbornika nakon četiri godine koje su okrunjene osvajanjem naslova svjetskog prvaka 2013", napisao je Rivera u otvorenom pismu. "Odlučio sam staviti 'točku na i' na taj ciklus izbornika Španjolske jer me jedan drugi nacionalni rukometni savez uvjerio u to", dodaje Rivera, ne otkrivajući o kojem se savezu radi. Neki španjolski mediji su prije tjedan dana pisali kako je 60-godišnji Rivera odlučio voditi izabranu vrstu Katara. Dnevnik "ABC" piše da mu je Katar, koji će organizirati svjetsko prvenstvo u rukometu 2015., ponudio godišnju plaću u visini od 800.000 eura. Neki su španjolski listovi pisali i da je zet španjolskog kralja Inaki Urdangarin, bivši olimpijski pobjednik sa španjolskom rukometnom reprezentacijom, a o kojem se trenutačno vodi istraga za korupciju, primio ponudu da prati Riveru u Katar.

ZAGREB - Atletičar Marin Jurjević suspendiran je na šest mjeseci zbog korištenja dopinga, odlučeno je nakon saslušanja pred Stegovnim vijećem Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA). Sprinter splitskog ASK-a 20-godišnji Marin Jurjević testiran je 16. veljače 2013. na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Hrvatske u atletici održanom u Rijeci. U njegovu uzorku utvrđena je zabranjena tvar carboxy-THC, iz kategorije kanabinoida. U skladu s tim rezultati koje je Jurjević postigao na Otvorenom dvoranskom prvenstvu u atletici automatski se diskvalificiraju, dodaje HZTA. Atletičar se ima pravo žaliti na odluku HZTA-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙