FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Lorencin s primorsko-goranskim turističkim djelatnicima

RIJEKA, 15. travnja 2013. (Hina) - Ministar turizma Darko Lorencin danas se u Rijeci sastao s obnašateljem dužnosti primorsko-goranskog župana Vidojem Vujićem i predstavnicima turističkog gospodarstva s područja županije te je tom prigodom izložio najvažnije zadatke i buduće korake Ministarstva turizma.

Lorencin je u izjavi za novinare nakon sastanka kazao da je izložio informacije o implementaciji strategije razvoja turizma do 2020. godine te najavio početak izrade strateškog marketing plana hrvatskog turizma za razdoblje od 2014. do 2018. godine. To je najbitniji dokument vezan uz hrvatski turizam, a u njegovoj će se izradi koristiti sva raspoloživa turistička infrastruktura, kazao je ministar.

Usporedno se provodi niz procesa u ministarstvu kao što su pripreme projekata za EU fondove, rekao je Lorencin ističući kako je ministarstvo namijenilo 4 milijuna kuna za pripremu projekata za kandidiranje. To se odnosi prije svega na projekte turističke infrastrukture ključne za razvoj destinacije.

Priprema se i izmjena četiriju zakona vezanih uz turizam. Među njima je zakon o turističkim zajednicama koji je nužan zbog promjena u djelovanju turističkih zajednica zbog primjena nove marketinške strategije, kazao je. Zakonodavstvo na polju turističkog zemljišta treba prilagoditi kako bi se privatnom sektoru, odnosno investitorima pružila sigurnost, a javnom sektoru, odnosno državi, omogućilo stjecanje odgovarajućih prihoda od toga.

Istaknuo je kako se investicije u turizam ove godine predviđaju u iznosu od 2,4 milijarde kuna.

Vidoje Vujić je kazao da je ministru predstavljeno 12 projekata s područja županije koje se namjerava predložiti ministarstvu za zajedničku pripremu za kandidiranje za sredstva iz EU fondova.

Neki od njih su, naveo je Vujić, projekt liječilišta u Velom Lošinju, izgradnja četiri nova objekta thallaso therapije u Gorskom kotaru i na otocima, mreža žičara u Gorskom kotaru te kapitalni projekt regionalnog sportsko turističkog parka Platak. Uz samo skijalište Platak taj projekt obuhvaća i automotodrom, sportsku zračnu luku i streljanu Kovačevo na Grobničkom polju, podno planinskog masiva na kojem se nalazi Platak.

(Hina) xdsil yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙