FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar turizma Darko Lorencin s predstavnicima strukovnih udruga u turizmu

ZAGREB, 22. ožujka 2013. (Hina) - Ministarstvo turizma nastavlja već zacrtanim putem, prioriteti su u ovom trenutku promjena zakonodavnog okvira i implementacija strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020., koja će uskoro biti usvojena i u Hrvatskom saboru, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin na današnjem sastanku s predstavnicima strukovnih udruga u turizmu.

Ministar Lorencin u protekla je dva dana održao niz sastanaka s turističkim sektorom želeći predstaviti sebe, svoje prioritete te ključne aktivnosti koje su pred Ministarstvom turizma u idućem razdoblju, priopćeno je iz tog ministarstva.

Danas se sastao s predstavnicima strukovnih udruga u turizmu - Borisom Žgombom, predsjednikom Udruge hrvatskih putničkih agencija, Kristianom Šustarom, predsjednikom Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske te Ivanom Srakovčićem, zamjenikom predsjednika Udruge obiteljskih i malih hotela.

Tom prilikom ministar Lorencin naglasio je važnost sredstava iz EU fondova koje turistički sektor može povući i tako unaprijediti, prije svega, javnu turističku infrastrukturu.

Kristian Šustar izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka uspješne suradnje Ministarstva turizma i strukovnih udruga te naglasio važnost rješavanja pitanja PDV-a na nekretnine, Zakona o turističkom zemljištu te edukacije za turistički sektor.

Boris Žgomba naglasio je važnost usklađivanja detalja oko zakona o pružanju usluga u turizmu koji bi uskoro trebao biti upućen u Vladinu proceduru, a istaknuo je i važnost definiranja koncepata DMO i DMC (destinacijska menadžment organizacija i kopmanije) koji je od ključne važnosti za budućnost hrvatskog turizma.

Na sastanku je istaknuto važno pitanje rješavanja viza za turiste prvenstveno iz Rusije, Ukrajine i Turske, nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Ivan Srakovčić napomenuo je da je potrebno nastaviti ne samo odličnu koordinaciju s Ministarstvom turizma, već i drugim ministarstvima, primjerice po pitanju radnih odnosa te pitanja prostornog uređenja i gradnje.

Na sastanku je dogovoreno da će se nastaviti kontinuitet razgovora oko svih bitnih pitanja koja se tiču turizma i koordinacija oko svih idućih zbivanja.

Lorencin je u četvrtak razgovarao i s predsjednikom IO Kamping udruženja Hrvatske Tihomirom Nikolašem, koji je istaknuo i važnost pitanja rješavanja problema oko pomorskog dobra i turističkog zemljišta. Razgovarali su i o izmjeni zakonodavnog okvira koji se tiče kampinga, suradnji s ADAC-om i važnosti kamping segmenta u ukupnom turističkom prometu Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙