FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP dr. Ante Starčevića iznenađen i razočaran koalicijom HSS-a i BUZ-a

OSIJEK, 2. travnja 2013.(Hina) - Osječko-baranjska i osječka podružnica HSP-a dr. Ante Starčevića izvijestile su danas kako ih je današnji sporazum osječkih gradskih organizacija HSS-a i Bloka Umirovljenici zajedno (BUZ) o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Osijeku, a time i raskid dogovora s gradskim i županijskim organizacijama HSP-a dr. Ante Starčevića, neugodno iznenadio i razočarao.

U priopćenju za javnost navodi se kako je HSP AS načelno postigao dogovor s gradskim i županijskim organizacijama HSS-a i BUZ-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u koaliciji, gdje ih je korektno uvažio kao ravnopravne partnere.

Dodaje se kako su bili na pragu dogovora da sve tri stranke sudjeluju sa svojim kandidatima kao nositeljima liste za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu te prelože kandidate za župana i osječkoga gradonačelnika.

"Iako je u posljednje vrijeme takva koalicija već bila prepoznata kao respektabilna politička snaga, današnjim potezom HSS-a i BUZ-a došlo je nažalost do njezina raspada. Glavni razlog tomu vidimo u interesima onih koji time najviše profitiraju, a to su vladajuće strukture na razini grada i županije", ističe se u priopćenju i izražava željenje što to "nisu prepoznali dojučerašnji potencijalni partneri i što su tim potezom umanjili mogućnost promjene vlasti".

Dodaje se kako će, unatoč tom nemilom događaju, HSP AS na lokalnim izborima nastupiti sam ili u koaliciji s drugim srodnim političkim strankama pridonoseći tako nužnim promjenama u vladajućoj strukturi grada i županije.

Na današnjem potpisivanju koalicijskog sporazuma HSS-a i BUZ-a predsjednik osječkoga HSS-a Damir Lukač rekao je kako su razgovori s HSP-om dr. Ante Starčevića počeli, ali nisu završili koalicijskim sporazumom, a predsjednik županijskoga HSS-a Zvonko Pongrac rekao je kako su u HSP-u dr. Ante Starčevića "mislili da puno više vrijede" te kako je ta stranka za njih prošlost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙