FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zeleni tjedan u Sisku od 13. do 21. travnja

SISAK, 10. travnja 2013. (Hina) - U Sisku će se od 13. do 21. travnja treću godinu zaredom održati Zeleni tjedan kojim se promiče zaštita okoliša među svim uzrastima, a posebice najmlađim.

Organizator i pokrovitelj Zelenog tjedna je grad Sisak, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Sisku.

Zeleni tjedan počinje u subotu, 13. travnja, planinarskim pohodom Hrvatskoga planinarskog društva Sisak na Hrastovičku goru, najavila je njegova predsjednica Marija Medved.

"To je akcija kojom se prisjećamo prvog organiziranog izleta planinarskog društva 9. travnja 1983. u godini kada naše društvo obilježava 30 godina neprekidnog rada. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Polazak je autobusima sa sisačkog kolodvora u osam sati, a povratak u 16 sati", pozvala je Medved.

U ponedjeljak, 15. travnja, u Gradskoj vijećnici u organizaciji Udruge za razvoj Hrvatske održat će se prezentacija o zapošljavanju kroz energetiku, a govorit će predsjednik te udruge Nikola Čupin, najavio je gradski pročelnik za zaštitu okoliša Anto Rajić.

U utorak, 16. travnja, članovi EE tima grada Siska predstavit će modele energetske učinkovitosti.

U subotu, 20. travnja, održat će se akcija "Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš". U suradnji s mjesnim odborima i udrugama s gradskog područja, čistit će se odlagališta otpada.

Pročelnik Upravnog odjela za informiranje građana Tomislav Dovranić najavio je kako će se u srijedu, 17. travnja, održati tradicionalna akcija gradskog Komunalca i djece iz sisačkih vrtića koji će uređivati cvjetne gredice ispred svojih vrtića. U sklopu programa je i eko-kviz za učenike, najavila je ravnateljica Osnovne škole 22. lipnja Azra Rađenović.

Zeleni tjedan završava u nedjelju, 21. travnja, Sajmom biciklizma na tržnici Kontorbi. Najavljeno je da će se u suradnji sa sisačko-moslavačkom Policijskom upravom i HAK-om održati radionice za bicikliste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙